Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Geef je huid een boost

  Wil jij je huid een boost geven? De herfst- en winterperiode is uitermate geschikt om je huid eens goed wakker te schudden. In de afgelopen zomerperiode kan de huid wat zijn verdikt en aangetast door de zon. Hierdoor kan je huid sneller verouderen, of je kunt last hebben van pigment of grove poriën.

  Ook al zorg je nóg zo goed voor je huid, toch kun je het proces van huidveroudering niet stoppen. Schrik niet: het begint al tussen je 20ste en 25ste levensjaar! De eerste zichtbare tekenen openbaren zich bij de meeste mensen echter pas rond de leeftijd van 35. Een ongezonde leefstijl (zoals overgewicht, roken of alcohol), erfelijkheid, hormonale schommelingen, stress en de blootstelling aan zon, kou en hitte kunnen het proces echter versnellen.
  Wanneer je jong bent, is de hoeveelheid vocht en vet die je huid vasthoudt en produceert met elkaar in balans. Bij het ouder worden, worden je bovenste huidlagen dunner, waardoor de hoeveelheid vet en bindweefsel vermindert (behalve rond je buik en dijen). Ook het aantal zenuwuiteinden, zweetklieren en bloedvaten neemt af, waardoor je huid droger wordt en minder elastisch.

  Collageen en elastine
  De lichaamseigen stoffen collageen en elastine spelen hierbij een belangrijke rol. Bij een jonge huid worden ze in voldoende mate geproduceerd, maar bij het ouder worden neemt de productie af. Het eiwit collageen zorgt voor stevigheid en structuur. Een huid met weinig collageen is slap en rimpelig. Elastine is een elastisch eiwit dat ervoor zorgt dat de verschillende soorten bindweefsels in je lichaam hun oorspronkelijke vorm en grootte weer terugkrijgen en behouden nadat ze uitgerekt of ingedeukt zijn geweest. Wanneer dit stofje minder aangemaakt wordt, verliest je huid zijn elasticiteit, en dat gebeurt al vanaf je 25ste!

  Huidveroudering is dus niet tegen te gaan, maar het goede nieuws is dat je die wél kunt vertragen! Bijvoorbeeld met microneedling met behulp van de Dermapen. Met de Dermapen worden microkanaaltjes in de huid gemaakt, waardoor voedingsstoffen veel dieper in de huid worden opgenomen. Daarna herstelt de huid zich, waarbij collageen (voor de stevigheid) en elastine (voor de soepelheid) worden aangemaakt.

  Wil jij weten wat het beste bij jouw huid past? Neem dan contact op!

  Een stralende huid
  Eigenaresse Annelies van den Berg van Utrechtse Schoonheid heeft zich gespecialiseerd in huidverbetering en biedt verschillende schoonheidsbehandelingen, zoals gezichtsbehandelingen, massages, epileren en waxen, wimpers verven, microdermabrasie en bruidsmake-up. Annelies werkt met natuurlijke producten van Cenzaa, Mineralogie en Keaso. Deze producten zijn vrij van parabenen, sulfaten en mineralen.
  Je kunt ook bij Utrechtse Schoonheid terecht voor kappersbehandelingen! Hiervoor werkt Annelies samen met Tinka Macco, die je haar kan knippen, wassen en/of verven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply