Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef je kleding ook een gelukkig nieuw jaar!
  Rate this post

  Wat ga je nu weer aantrekken? Ieder jaar is het weer een dilemma. Want er lijkt een soort onuitgesproken regel dat je elke oud en nieuw weer iets anders aandoet. Eigenlijk is dit niet meer van deze tijd, want het is niet bepaald duurzaam om iets nieuws te kopen voor één dag, om het vervolgens niet meer te dragen. Want laten we eerlijk zijn: in het nieuwe jaar zullen er weinig andere gelegenheden komen voor dat paillettenjurkje.

  Toch geniet je ervan om je speciaal aan te kleden tijdens de feestdagen. Het maakt die paar dagen toch extra bijzonder. Maar je hoeft het ook niet te laten, want je kunt ook op een duurzame manier nieuwe kleding scoren. Met Swopster winkel je namelijk in de kasten van anderen. Je kunt zelfs met elkaar ruilen! Zo krijgen jouw gedragen feestoutfits een tweede leven, terwijl jij alsnog elk jaar kunt genieten van een nieuwe look.

  Het is goed voor het klimaat
  De kledingindustrie is een grote uitstoter van broeikasgassen. Wanneer iedereen meer kleren zou uitwisselen, betekent dit ook dat er minder kleding geproduceerd hoeft te worden. Hierdoor komen er uiteindelijk minder broeikasgassen in de lucht. Bovendien hoeft er minder kleding de wereld over verscheept of gevlogen te worden: een T-shirt gaat soms wel door drie landen heen voor het in de schappen in Nederland ligt. Geef daarom zelf het goede voorbeeld!

  Je support geen fast fashion
  In sommige kledingwinkels lijkt de collectie iedere maand wel te veranderen. Je kunt de shirts en broeken voor woekerprijzen kopen. ‘Dat kán toch bijna niet waar zijn?’, denk je dan. Nou… eigenlijk kan het ook niet. Vaak wordt deze kleding door mensen gemaakt die er weinig voor betaald krijgen en lange uren maken. Bovendien is de kwaliteit meestal niet zo hoog: na een paar wasbeurten kun je de kleren weer weggooien. Door zelf tweedehands kleren te kopen, blijf je ver weg van deze fast fashion.

  Het is gewoon leuk
  Vaak, wanneer je een kledingzaak binnenloopt, weet je precies wat je kunt verwachten. Iedere winkel heeft toch een beetje dezelfde stijl. Wanneer je kijkt in een (online) tweedehands kledingwinkel is het aanbod volledig afhankelijk van wat mensen zelf willen ruilen. Hier kan zo iets tussen zitten wat je niet had verwacht, maar toch je aandacht grijpt. Net dat ene pronkstuk vinden voor een mooi prijsje dat persoonlijk naar je opgestuurd wordt: dat geeft een kick!

  Het is goedkoper dan nieuwe kleding
  Goede kleding gaat vaak langer mee. Schoenen verkleuren en vouwen minder snel, ook jassen en tassen zien er langer als nieuw uit. Dit zijn de kleren die mensen ook vaak weer door willen verkopen. Wanneer je dus tweedehands kleren, schoenen of tassen koopt, kun je zo mooie producten kopen voor vaak een fractie van de nieuwprijs.

  Coming soon…
  Binnenkort kun je de inhoud van je kledingkast veranderen met de nieuwe Swopster app! Log in met jouw account en stop je digitale kledingkast vol met de ‘Swops’ die jij wilt aanbieden. Andere leden kunnen dan contact met je opnemen om je kleding te kopen of te ruilen. Je kunt ook altijd een kijkje nemen in de collecties van andere leden om zelf nieuwe aanwinsten te vinden. De app is tegen het nieuwe jaar te verwachten, dus houd vooral de socials van Swopster in de gaten!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply