Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Geef je (koel)kast een metamorfose

  Bestudeer je voorraadkast en je koelkast eens goed. Cornflakes, toastjes, gesuikerde muesli, kant-en-klaar pakjes en zakjes met bewerkte groenten- en kruidenmengsels. Zomaar wat dingen die je kunt tegenkomen. Natuurlijk is het goed dat jij gevarieerd probeert te eten. Maar wil jij je voedingspatroon écht goed aanpakken, dan is er nog wat meer nodig!

  Kiezen voor ‘biologisch eigenlijk heel logisch’
  Waarom is kiezen voor biologisch eigenlijk heel logisch? Biologische voeding wordt geproduceerd zonder het gebruik van chemicaliën, pesticiden, hormonen, antibiotica en andere kunstmatige toevoegingen Bij het verbouwen van biologische gewassen worden natuurlijke meststoffen gebruikt om de groei van de planten te bevorderen. En sommige biologische producten hebben hogere gehaltes aan vitamine C en mineralen. En dat is niet alleen gezonder; je merkt het ook aan de smaak! Doordat de planten langer kunnen groeien en van de zon kunnen genieten, geniet jij van een volle smaak- en geurbeleving. Daarnaast help je mee aan een stukje behoud van een schone aarde, zonder pesticiden en chemicaliën. Spiek eens mee met het boodschappenlijstje, en haal meer biologisch in huis!

  Biologisch boodschappenlijstje: zet dit in je (koel)kast!
  1. Brood. Brood is onmisbaar in je voedingspatroon: dit is namelijk rijk aan voedingsstoffen als vezels, ijzer en vitamine B. Dus zet je tanden in een heerlijk dikke plak volkorenbrood, of een knapperig luxe broodje zonder toevoegingen.

  2. Groente. Stop je winkelmandje vol met de lekkerste groenten van het seizoen. Geniet bijvoorbeeld van prei, rabarber en pompoen. Het zou weleens kunnen dat de wortels een knobbeltje hebben. Maar ze hebben wél een rijke en volle smaak!

  3. Fruit. Alle fruit in de winkel heeft extra lang van de zon genoten, waardoor het rijk is aan pure geur- en smaakstoffen. Proef bijvoorbeeld eens het verschil tussen een reguliere appel en een biologisch versie van hetzelfde ras. Er gaat een wereld voor je open!

  4. Kruiden. Natuurlijke kruidenthee en zalfjes voor de zelfzorg, van de Polderkol uit Lelystad.

  Wist je dat…
  … biologische voeding steeds populairder wordt?
  … Nederlanders in 2016 734,9 miljoen euro hebben uitgegeven aan biologische voeding?
  … biologische melk- en zuivelproducten meer omega 3 vetzuren, ijzer, en vitamine E kunnen bevatten dan in reguliere melk- en zuivelproducten?
  … de hoeveelheid cadmium (een giftig metaal) voor 48% minder aanwezig is in biologische gewassen?

  Gezond én lekker!
  Thieu vertelt: ‘Gezonde en biologische voeding: de basis van onze volwaardige mini-supermarkt de Ekolander. De voeding is vrij van chemische toevoegingen, én dat merk je. De smaak is beter, en je proeft het echte product in plaats van de smaakstoffen. Met alles wat wij aanbieden – van knapperig brood tot sappige sinaasappels – kun jij lekker en gevarieerd eten. Hiermee krijg je alle benodigde voedingstoffen, zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Enne: heb jij een voedselallergie of intolerantie? Er is ook volop keuze uit glutenvrije, melkvrije, sojavrije, suikervrije en koolhydraatarme producten. De specialisten staan voor je klaar om je een deskundig advies te geven. Goed om te weten is dat wij aangesloten zijn bij het ‘Bewust Winkelen’-punt.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply