Rate this post
 • Geef je tuin een make-over met deze tips!
  Rate this post

  Je tuin is een plek waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van de buitenlucht. Het is dan ook belangrijk om je tuin regelmatig te onderhouden en te vernieuwen. In dit artikel delen we tips en ideeën om je tuin een make-over te geven, zodat je hier optimaal van kunt genieten.

  Kies voor een loungebank
  Als je een gezellige en tegelijkertijd comfortabele zithoek wil creëren, dan is een loungebank in de tuin een perfecte keuze. Kies voor een loungebank die past bij de stijl van je tuin en die voldoende zitplaatsen biedt voor jou en je gasten. Er zijn verschillende materialen en kleuren beschikbaar, dus kies iets wat goed bij jouw smaak en tuin past. Plaats de loungebank tuin bovendien op een centrale plek in de tuin, denk aan onder een pergola of naast een vijver. Voor extra comfort en sfeer kun je wat kussens en plaids toevoegen. Op deze manier heb je een heerlijke plek waar je kunt ontspannen in de buitenlucht.

  Investeer in een tuinbank
  Naast een loungebank is een tuinbank ook een mooie toevoeging aan je tuin. Op een tuinbank kun je even tot rust komen en genieten van het uitzicht. Plaats de tuinbank op een strategische plek in de tuin, bijvoorbeeld onder een boom of langs een tuinpad. Zo kun je een gezellige hoek maken waar je even kunt zitten. Kies voor een tuinbank die past bij de rest van je tuinmeubilair en die tegelijkertijd ook comfortabel is. Er zijn tuinbanken verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, metaal en kunststof. Kies iets wat goed bij jouw smaak en tuin past, zodat de tuinbank een mooie aanvulling vormt op het geheel.

  Breng kleur aan met planten en bloemen
  Een van de makkelijkste manieren om je tuin een make-over te geven is door kleur toe te voegen met planten en bloemen. Kies daarom voor bloeiende planten in verschillende kleuren en texturen om je tuin zo op te fleuren. Denk hierbij aan vrolijke geraniums, petunia’s of een geurige lavendel. Bedenk van tevoren welke planten en bloemen je wilt toevoegen en waar je ze wilt zetten in de tuin. Let er op dat je planten kiest die goed in het klimaat passen en ook bij jouw grondsoort. Door hierop te letten, kunnen ze optimaal groeien en bloeien. Vergeet tot slot niet om regelmatig te snoeien en water te geven, zodat je tuin er het hele seizoen mooi uitziet.

  Creëer sfeer met verlichting
  Verlichting is een belangrijk onderdeel van een tuin make-over. Met de juiste verlichting kun je sfeer creëren en tegelijkertijd ook in de avond in je tuin zitten. Kies voor tuinverlichting die past bij de stijl van je tuin, zoals sfeervolle lantaarns of grondspots. Daarnaast kun je ook lichtslingers aan de schutting hangen. Plaats verder de verlichting strategisch in de tuin, bijvoorbeeld langs een tuinpad, bij een terras of rond een vijver. Tot slot kun je ook denken aan praktische verlichting, zoals sensorlampen bij de voordeur of padverlichting langs het tuinpad.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply