Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef je voeten wat ze nodig hebben; júist nu
  Rate this post

  Wanneer je wordt geconfronteerd met de diagnose ‘kanker’, staat je wereld op zijn kop. Ineens wordt je leven bepaald door afspraken met artsen en (zware) behandelingen worden ingepland. Veel van deze behandelingen hebben (meestal tijdelijke) bijwerkingen en kunnen ook problemen aan huid en nagels veroorzaken. Dus júíst nu is goede zorg voor je voeten en handen erg belangrijk.

  Als gediplomeerd (medisch) pedicure zie ik veel mensen in mijn praktijk die worden geconfronteerd met kanker. De huid en de nagels kunnen bijvoorbeeld door de bijwerkingen van de chemotherapie veranderen en hebben daarom extra zorg nodig.

  Zo kun je als kankerpatiënt bijvoorbeeld last krijgen van blaren, eeltvorming, infecties, jeuk, pijn en andere kwaaltjes. Ook nagelafwijkingen komen voor, zoals verkleuringen, loslaten van de nagels of afbrokkelende nagels. Tot slot kun je te maken krijgen met neuropathie: een aantasting van de zenuwen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld last krijgen van gevoelloze voeten, krachtverlies en/of tintelingen.

  Gespecialiseerde behandelingen
  Uiteraard besef ik dat de behandelingen, en alles daaromheen, al je aandacht en energie opslokken. Als medisch pedicure ontzorg ik je graag. Ik ben erin gespecialiseerd om deze klachten te behandelen en te verbeteren. Ik heb verschillende technieken in huis waarmee ik op een veilige en pijnloze wijze klachten je voeten en nagels behandel. Daarnaast kan een massage van de voeten en de onderbenen een heerlijke manier zijn om even aan de stress en angst rondom de ziekte te ontsnappen, en tot jezelf te komen. Verder kan ik je adviseren over de juiste producten waarmee jij je voeten en nagels kunt beschermen en verzorgen. Ook ben ik mij bewust van mijn signalerende rol: ik herken het wanneer er veranderingen plaatsvinden aan de tenen, nagels of voeten. Wanneer ik het idee heb dat dat nodig is, verwijs ik je door naar je behandelend arts, podotherapeut of andere specialist.

  Ontmoet Gèraldine
  Sinds 2006 werk ik als gediplomeerd (medisch) pedicure met diverse specialisaties. Hierdoor heb ik de juiste kennis en kunde in huis om álle mogelijke voetproblemen en risicovoeten te behandelen. Deze kunnen onder andere het gevolg zijn van bijvoorbeeld kanker. Maar bijvoorbeeld ook van reuma, diabetes, spasticiteit of ouderdom. Omdat ik veelal werk met ouderen en kwetsbare patiënten, vind ik het belangrijk om aan continue bijscholing te doen, en op de hoogte te zijn van de nieuwste behandeltrajecten. Op deze manier kan ik kwaliteit waarborgen, zodat je als cliënt kunt vertrouwen op goede en veilige voetzorg. Ik werk samen met diverse zorgverleners, en kan daardoor deze garantie ook verzekeren.

  Goed om te weten
  Wanneer je last hebt van voetproblemen, door welke oorzaak dan ook, kun je je door je huisarts laten doorverwijzen naar mij.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply