Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef je weerstand een boost
  Rate this post

  Voorheen begon het hooikoortsseizoen in het voorjaar en was je in het najaar vaak weer verlost van niesbuien en jeukende ogen. Door klimaatverandering zie je daar echter verandering in komen. Door de opwarming van de aarde begint het hooikoortsseizoen steeds eerder en wordt het groeiseizoen verlengd, waardoor het aantal allergiedagen toeneemt.

  De laatste jaren beginnen bij sommige mensen de eerste hooikoortsklachten zelfs al rond de kerstdagen! Er bloeien dan nog wel geen grassen, maar de eerste bomen, zoals de els en de hazelaar, beginnen dan al wel hun pollen te verspreiden. Hetzelfde zie je in het najaar, wanneer sommige planten langer blijven doorbloeien. Met alle gevolgen van dien. Volgens berekeningen van het KNMI wordt in 2050 het groeiseizoen in het meest extreme geval met maar liefst veertig dagen verlengd.

  Tijdig starten met behandelen
  ‘Wanneer je iets aan die klachten wilt doen, kun je daar beter zo snel mogelijk mee beginnen’, adviseert Jolande Bakker. ‘Wat veel mensen niet weten, is dat ze meestal niet alleen allergisch zijn voor het stuifmeel van grassen en bomen, maar er vaak ook een gevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen onder zit. Deze ondermijnen het immuunsysteem, waardoor de pollen nog gemakkelijker kunnen binnenkomen. Door de gevoeligheid voor die bepaalde voedingsstoffen te elimineren, en pas daarna die van de pollen, zullen je hooikoortsklachten een stuk minder hevig zijn of soms zelf helemaal verdwijnen.’

  Immuunsysteem versterken
  Het elimineren van de gevoeligheid voor voedingsstoffen of pollen gebeurt aan de hand van de Total Reset Methode. ‘Deze methode biedt een oplossing voor nog heel veel andere gezondheidsproblemen. Je kunt er je immuunsysteem, dat bij veel mensen vanwege angst voor het coronavirus het afgelopen jaar sowieso al een flinke knauw heeft gehad, mee versterken. Angst ondermijnt het immuunsysteem namelijk ook heel erg. In de winter waren er dan ook nog allerlei griep- en verkoudheidsvirussen rond. Een virus kan je systeem binnendringen. Je lichaam ziet het als een indringer, maar weet niet wat het ermee aan moet. Het gevolg daarvan is dat je ziek wordt. Met de Total Reset Methode geef je het immuunsysteem informatie welke verdedigingseiwitten het moet inzetten om het virus aan te vallen. Je lichaam ‘herkent’ dus als het ware het virus waardoor je een veel milder ziektebeeld krijgt. En met deze methode worden je emoties ook weer in balans gebracht, zodat ze je immuunsysteem niet opnieuw ondermijnen.’

  ‘Sindsdien ben ik niet meer ziek geweest’
  Van een vriendin had ik over Jolande gehoord. Zij had haar grotendeels van haar hooikoortsklachten afgeholpen. Dat klonk mij ook als muziek in de oren, dus ik heb contact met Jolande opgenomen. In de winter, nu ruim een jaar geleden, zijn we met de behandelingen gestart. Met de Total Reset Methode heeft ze als het ware mijn hele lichaam gereset. En wat was het een genot om afgelopen zomer nu eens lekker buiten te kunnen zitten, zonder dat ik direct weer die afschuwelijke niesaanvallen en opgezwollen ogen kreeg!
  Jolande heeft me uitgelegd dat er onder mijn overgevoeligheid voor pollen ook een allergie voor bepaalde voedingsstoffen zat. Dit trok een behoorlijke wissel op mijn immuunsysteem, waardoor ik veel vatbaarder was voor virussen. Dat klopt ook wel, want al jaren pak ik zo’n beetje ieder griep- en verkoudheidsvirus mee. Het afgelopen jaar ben ik echter nog niet één keer ziek geweest. Mijn weerstand is duidelijk verbeterd! En dat komt in deze tijd, waarin het coronavirus nog steeds ons dagelijks leven bepaalt, goed uit. Daarom ga ik nog regelmatig naar Jolande voor een behandeling. Gewoon ter preventie, want ik ben gezond en dat wil ik ook graag blijven.

  Sandra (34)

  Het ontstaan van de Total Reset Methode
  In Amerika is 34 jaar geleden de Nambudripad’s Allergy Elimination Treatment (genoemd naar de ontdekker dr. Nambudripad) ontwikkeld; een therapie gericht op het elimineren van allergieën. Deze NAET-therapie is in Nederland doorontwikkeld op basis van nieuwe inzichten. Niet alleen allergieën moesten worden aangepakt, maar ook emoties, hormonen en neurotransmitters. Hieruit is de Total Reset Methode ontstaan, gebaseerd op de totale reset die je lichaam doormaakt tijdens de therapie. Het combineert verschillende methodes uit de Westerse geneeskunde met de Oosterse invloeden van acupunctuur.

  Wist je dat …
  … je bij je Jolande zelfs voor de gezondheidsklachten van je paard, hond, kat, cavia of ander huisdier terechtkunt? Vanwege de allergieën van haar cliënten kan dat niet bij haar in de praktijk, maar ze kan zo nodig wel op locatie komen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply