Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef je ziekte een plekje met mindfulness
  Rate this post

  Kanker sleept je vaak mee in een soort achtbaan. Je komt terecht in de wereld van nare medische ingrepen, angst, onzekerheid, verdriet en pijn. Noodgedwongen beland je in een modus van vechten en overleven.

  Wanneer alles weer in een iets rustiger vaarwater is gekomen, heb je nog te maken met allerlei gevolgen, zoals vermoeidheid, een beschadigd lichaam, beperkingen en onzekerheid. Omdat niet alles meer kan zoals je gewend bent, moet je leven vaak opnieuw worden ingericht.
  Om je hierbij te helpen, kun je op zoek gaan naar hulpmiddelen of mensen die daarbij hulp kunnen bieden. Om te ontdekken wat je zelf echt wil, kan mindfulness een uitkomst bieden.
  Door opmerkzaam te zijn bij hoe het nu met je gaat en is, leer je bewuster te kiezen voor wat je echt wilt in plaats van te reageren vanuit verwachtingen van anderen of gewoontepatronen. Hierdoor krijg je meer keuzevrijheden, zonder dat je de pijnlijke kanten en je beperkingen in het leven hoeft te ontkennen. Met mindfulness oefen je om minder te piekeren over gisteren of morgen door juist meer van het hier en nu te genieten. Hoe? De meest gefundeerde manier is de achtweekse mindfulnesstraining. Hierbij leer je, in een opbouw, meditatieve oefeningen en alledaagse oefeningen. Die zijn bruikbaar bij afwassen, vrijen, thee drinken, grote levens­vragen, tanden poetsen, op je werk en in de kroeg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply