Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef K.A.N.S (RSI) geen kans met acupunctuur
  Rate this post

  ‘K.A.N.S.’ is de nieuwe naam voor RSI en staat voor ‘Klachten aan Arm, Nek en Schouder’. Hiermee wordt een verzameling van klachten en aandoeningen bedoeld. Het gaat hierbij om pijn aan nek, schouders, armen en/of vingers. De tenniselleboog (epicondylitis lateralis) en de golferselleboog (epicondylitis medialis) zijn de twee meest bekende voorbeelden van K.A.N.S.

  Computerwerk wordt veelal als belangrijkste oorzaak genoemd. Maar K.A.N.S. komt niet alleen voor bij beeldschermwerkers. De klachten treden vooral op bij mensen die tijdens het werk hun armen, handen en/of vingers steeds op dezelfde manier bewegen. Ook komen de klachten voor bij mensen die langdurig in dezelfde houding werken, al dan niet gecombineerd met repeterende bewegingen.
  Acupunctuur en meridiaanmassage zijn onderdeel van Chinese geneeswijzen (TCM). De westerse geneeskunde gaat ervan uit dat communicatie van het gehele lichaam alleen via het zenuwstelsel plaatsvindt. Volgens de TCM bestaat er nog een ander systeem, dat als een elektrisch netwerk functioneert. Dit netwerk noemt men ‘acupunctuurbanen’ of ‘meridianen’. De energie die hierin stroomt is Qi. Deze dient altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. Door problemen in deze energiestroom kunnen er ziektes ontstaan. Met behulp van acupunctuur en meridiaanmassage kan deze energie weer in beweging komen. Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, kan nogal variëren en hangt natuurlijk af van de ernst en duur van je klachten. Na 6 tot 10 behandelingen zal er in elk geval gekeken worden naar het tot dan toe verkregen resultaat. We overleggen dan samen of verder behandelen nog nodig is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply