Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik geef mijn leven nu een dikke 8 !
  Rate this post

  Al jarenlang had ik last van pijn op allerlei plekken in mijn lichaam, en artsen hadden geen idee waardoor dit kwam. Vorig jaar ging het hard achteruit met me, terwijl ik geen gekke dingen deed en er verder niets met me aan de hand was. Maar gewoon bewegen ging nauwelijks meer, en alles kostte me veel moeite en energie.

  Eind augustus 2016 kreeg ik de diagnose ‘chronisch ­pijnsyndroom’, en mijn reuma-consulent adviseerde me om aan een behandelprogramma mee te doen. Ik koos voor OCA, omdat het aanbod daar het beste bij me paste.
  Na een uitgebreide kennismaking met allerlei behandelaars, waaronder een fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut en revalidatiearts, werd een plan van aanpak gemaakt voor een individueel traject. Vooraf gaf ik mijn kwaliteit van leven een 5, en wilde ik toewerken naar een 8, hoewel ik dat cijfer niet voor mogelijk hield. Ik ging twee ochtenden per week bezig met het programma, dat best wel intensief is, en na een evaluatie halverwege, na zes weken, bleek ik weer van alles te kunnen zonder pijn. Dat was gaaf! Misschien zat er dan nog wel meer in… En ik ben daarna fysiek alleen maar beter geworden. Bij OCA ben ik zó fijn geholpen! Ze kijken daar echt naar de persoon, en draaien er niet een zomaar een ­standaard trajectje af. Dat vind ik de grootste kwaliteit die ze daar hebben.
  Inmiddels heb ik het programma afgerond en al mijn ­doelen gehaald. Ik ben vrolijker en vol zelfvertrouwen, en geef mijn leven nu een dikke 8!

  - een voormalige cliënte (43) uit Bergschenhoek

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply