Rate this post
 • Geef jezelf een plek in je leven
  Rate this post

  Soms kun je het gevoel hebben dat je leven zó vol is, dat er geen plaats meer is voor jou. Geen plaats voor wat jij zou willen of nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een avondje stappen met vriendinnen, een lekkere schoonheidsbehandeling of gewoon even helemaal niets doen en lekker van het voorjaarszonnetje genieten.

  Steeds weer is er iets wat moet, dat je ­aandacht vraagt. Als het niet je werk is, dan zijn het wel je kinderen of je familie. Voor je het weet, doe je alleen nog maar dingen die ­moeten of die anderen van je vragen. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je jezelf bent kwijtgeraakt. En dat is niet alleen maar een gevoel; dat is echt zo.
  Als er te weinig dingen in je leven zijn die je energie geven, en er is te veel dat je energie kost, dan raak je uitgeput en gestrest. Als je te lang stress hebt, dan verander je door de stresshormonen. Je bent jezelf dan niet meer. In een mindfulnesstraining leer je anders met dagelijkse situaties om te gaan. Je leert jezelf en je eigen stresspatronen beter kennen, je ontdekt hoe je daarin andere keuzes kunt maken. Waardoor je je, ook bij een druk werk- en gezinsleven, goed en gelukkig voelt. Je kunt de omstandigheden van je leven niet veranderen, wel hoe je ermee omgaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply