Rate this post
 • Geef uiting aan je gevoelens
  Rate this post

  Geconfronteerd worden met kanker zet je leven op zijn kop. Alles wat vanzelfsprekend was, is dat niet meer. Verbijstering, paniek, verdriet, machteloosheid, angst en woede zijn hierbij normale reacties. Het ziekteproces zelf en de behandelingen brengen vaak moeilijke en pijnlijke ervaringen met zich mee. Daarnaast moet je soms afscheid nemen van het leven dat je ooit geleid hebt of zelfs afscheid nemen van het leven zelf.

  Het (leren) verbeelden van alle emoties die komen kijken bij het ziekteproces, en het praten daarover, biedt je de gelegenheid om met de ziekte, of de gevolgen daarvan, te leren omgaan. Het kan de machteloosheid doorbreken en het geeft je de gelegenheid om een nieuw perspectief te ontdekken. Daarnaast brengt het werken met beeldend materiaal vaak ontspanning met zich mee. Zo kan de beeldende therapie ook een rustpunt zijn in je ineens zo hectische leven.
  De laatste jaren hebben uitgewezen dat veel mensen door creatieve expressie het ziek zijn en de gevolgen daarvan beter aankunnen. Daarvoor hoef je niet goed te kunnen tekenen, schilderen of boetseren. Door samen te zoeken naar uitingsvormen en te werken aan opdrachten is iedereen in staat vorm te geven aan hetgeen hem of haar bezighoudt.
  De aanvullende ziektekostenverzekering vergoedt vaak een groot deel van de therapie. Voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek kun je kosteloos terecht bij Jolanda Glas.
  Kijk voor meer informatie ook op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply