Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geef je voeten de aandacht die ze verdienen
  Rate this post

  We lopen gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen. Dat is in een heel leven ­gemiddeld 185.000 kilometer! In 185.000 kilometer kan je maar liefst 4 keer rond de wereld lopen. Kortom: voetverzorging is niet alleen zeer belangrijk; het voelt ook heerlijk aan en het ziet er verzorgder uit.

  Doordat onze voeten veel te verduren hebben, is voetverzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen als mannen. Dit komt vooral door het dragen van (te hoge) hakken.

  Wat kun je zelf aan voetverzorging doen?
  – Nadat je schoenen een dag gedragen hebt,
  is het verstandig om deze 24 uur te laten uitwasemen, om het vocht te laten drogen.
  – Koop schoenen altijd met 1 centimeter (of vingerdikte) groter. Je voet wordt langer bij het afwikkelen van de voet.
  – Probeer sneakers te combineren met stevige schoenen in verband met vergroeiingen van tenen en het doorzakken van de voeten.
  – Loop niet te vaak op hakken die hoger zijn dan 4 cm in verband met overbelasting van de voorvoet. Op (te) hoge hakken lopen kan ­gevolgen hebben voor kwalen aan het hele lijf.

  Wanneer je regelmatig een bezoek brengt
  aan de pedicure, zullen de klachten van pijnlijke voeten, kloven, ingegroeide of ­schimmelnagels of likdoorns worden ­verholpen. Daarbij worden de juiste adviezen gegeven om je voeten zo goed mogelijk te houden tussen de bezoeken door.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply