Rate this post
 • Geef vorm aan je gevoelens met beeldende therapie
  Rate this post

  Borstkanker doet heel veel met je. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Allerlei specialisten proberen je beter te maken, maar als dat eenmaal gelukt is, is de situatie niet hetzelfde als voor de diagnose. Je lijf heeft je in de steek gelaten en dit roept verschillende gevoelens op. Met beeldende therapie kun je uiting geven aan deze gevoelens.

  Beeldende therapie past goed in het (na)zorgtraject rond borstkanker. Deze ziekte maakt letterlijk en figuurlijk een ander mens van je. Onder begeleiding van een professionele therapeut laat je met behulp van creatieve materialen als bijvoorbeeld verf, klei, steen of foto’s zien wat jou bezighoudt. Soms zijn gevoelens niet in woorden te vatten en kan het je helpen om je uit te drukken in een beeld of symbool. Je kunt terugkijken op je levensverhaal en op zoek gaan naar wat deze ziekte je gebracht heeft, je (her)ontdekt je kracht en krijgt je zelfvertrouwen terug. Beeldende therapie kan je helpen wanneer je moeite hebt om onder woorden te brengen wat je voelt. Naar aanleiding van je gemaakte werk vinden gesprekken plaats. Je geeft woorden aan het beeld en daarmee aan je gevoel. Je kunt vertellen, maar soms helpt een (bestaand) gedicht, een brief of verhaal. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je weer grip krijgt op je leven, weer kunt genieten. Je durft je blik weer op de toekomst te richten.
  Niet loslaten maar anders vasthouden. Wat je meegemaakt hebt, vormt je. Je neemt het je verdere leven mee. Vergeten hoeft niet. Neem het mee op een manier die bij jou past.
  Fransje Nolet en Anita de Gouw zijn beeldend therapeuten met jarenlange ervaring met diverse doelgroepen. Binnen hun praktijk richten zij zich op onder andere rouw- en verliesverwerking. Zij bieden individuele therapie en stemmen af op jouw specifieke hulpvraag.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply