Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Geef vorm aan je leven na verlies

  Bij een rouwproces denk je waarschijnlijk al snel aan de periode waarin je terecht komt nadat een dierbare is overleden: een partner, een familielid, een vriend, een huisdier. Maar je kunt ook rouwen om andere soorten verlies. Denk bijvoorbeeld aan een verloren baan of een beëindigde relatie.

  Iedereen verwerkt rouw en verlies op een andere manier, maar vrijwel altijd is het een ongelooflijk moeilijke en zware periode. Je kunt het gevoel krijgen dat je ver weg staat van alles waar je voorheen van kon genieten en de balans is volledig verstoord. Hoe kun je omgaan met verlies en het een plekje geven?

  Genoeg veerkracht
  Verlies hoort bij het leven en heeft eigenlijk altijd te maken met liefde. Of het nu gaat om een scheiding, overlijden, werkloosheid of ziekte, liefde speelt hierbij een grote rol. Meestal hebben we genoeg veerkracht om met verlies om te gaan en ons door de moeilijke periode heen te worstelen. Dit kan bijvoorbeeld door aandacht aan het verlies te schenken, in plaats van het weg te stoppen. Het helpt je om het verlies een plek te geven in je leven en het te integreren in je levensweg.

  Leven vormgeven
  Trees Menu is verlies- en rouwbegeleider en kan je helpen bij dit proces, zodat je weer vorm kunt geven aan je leven. ‘Verlies kan zich opstapelen met soms grote en ingrijpende gevolgen. Dit raakte mij en heeft ertoe geleid dat ik verlies- en rouwbegeleider ben geworden. Tijdens de opleiding moest ik mijn eigen levensverhaal opnieuw aankijken. Daardoor kon mijn verlies een plaats krijgen in mijn leven. In mijn praktijk help ik nu zelf mensen.’

  Luisterend oor
  ‘Ik bied een luisterend oor bij ieder soort verlies en help je op die manier om het verlies onder ogen te komen en weer vorm te geven aan je leven. Hierin krijgt het verlies een plaats, maar overheerst het niet meer je hele leven. Ieder mens heeft behoefte aan iets anders en door middel van een vrijblijvend oriënterend gesprek wordt duidelijk wat ik voor jou kan betekenen. Hoewel het misschien nu niet zo voelt, kun óók jij met de juiste handvatten de balans in je leven herstellen.’

  Draag-Kracht biedt:
  – persoonlijke begeleiding
  – ouderavonden
  – lotgenotengroepen
  – presentaties over verlies- en rouwverwerking
  – naasten-coaching
  – verliesverwerkingsspel: alle sterren aan de hemel

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply