Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Geef je zoon/dochter zelfvertrouwen

    Vakantie, bij uitstek de tijd om eens lekker te ontspannen en leuke dingen te ondernemen. Voor een aantal kinderen is de vakantie echter een noodzakelijke periode om weer op te laden. Zij zijn namelijk uitgeput door school, de invloeden van de buitenwereld en de regels waaraan zij moeten voldoen.

    Vaak lopen ze aan het begin van de vakantie nog enigszins verdwaasd in de rondte en hebben eigenlijk nergens zin in. Pas na enkele dagen of zelfs weken hebben zij het ware vakantiegevoel ontdekt en genieten volop. Tot een week voordat de school begint, dan wordt je kind weer zorgelijk en geeft hij aan dat hij geen zin heeft om naar school te gaan. Herken je je eigen kind hierin? En zou je graag zien dat school een minder negatieve uitwerking op je kind of puber heeft? Dan biedt Open Your Eyes ondersteuning en begeleiding om een goede start te maken.

    Door op een goede manier aan de nieuwe schoolperiode te beginnen, ben je de problemen voor en behoudt je kind zijn in de vakantie opgedane zelfvertrouwen. ‘Samen gaan we op zoek naar een manier om de ontspannen houding van de vakantie vast te houden’, legt Thirza Zellerer uit. ‘Dit kan door samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de stress, eventueel een andere manier van leren te onderzoeken of door samen het huiswerk te plannen en door te nemen. Door inzicht te geven in wie het kind is, welke rollen bij hem passen en waar de talenten liggen. Of gewoon door een goed gesprek in een ontspannen omgeving.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply