Rate this post
 • Geen behandelcabines, maar een ouderwets gezellig praatje
  Rate this post

  Een onderneming starten doe je in de regel vanuit een passie voor een branche of voor een beroep. Maar wat als dezelfde wens ontstaat vanuit een maatschappelijke ontwikkeling en de bijbehorende technologie. Hoe vaak hoor je mensen met afschuw reageren als men niet de stem van een medewerker, maar een automatische telefoonbeantwoorder aan de lijn krijgt? En dan heb ik het niet eens over de zorgrobots die men wil gaan inzetten om onze vaders en moeders in de toekomst bezig te houden. En die toekomst is dichterbij dan wij denken.

  Toen ik een tijdje geleden in de krant las over de komst van een schoonheidssalon met 32 behandelcabines, was dat voor mij de reden om een plekje te creëren voor het, inmiddels ouderwets, gezellige praatje. Vanuit die gedachte is schoonheidssalon Beautyburcht ontstaan. Naast een ontspannen, ‘klassieke’ gelaatsbehandeling wordt het aanbod vanaf november uitgebreid met behandelingen gericht op de aanpak van huidproblemen en anti-aging. Ook de bindweefselmassage van het gelaat maakt hier onderdeel van uit. Door mezelf continue te verdiepen in de ontwikkelingen binnen de schoonheidsbranche zal de kwaliteit van de behandeling zich hierop aanpassen. Daarbij staat de behoefte van de klant centraal, alles is bespreekbaar. Hoe zou je het kunnen noemen? ‘Een passie voor empathie, nostalgie?’ Of: ‘ondernemen met een maatschappelijk doel?’

  Mijn hoofddoel is het terugbrengen van het sociale aspect van de dienstverlening in de beautybranche, waarbij er ruimte is om niet alleen de cosmetische issues, maar ook zaken op andere gebieden bespreekbaar te maken. ‘Een luisterend oor bieden’, kan vaak meer voor mensen betekenen dan een perfecte schoonheidsbehandeling. Met mijn verse kennis van het vak, ik heb in september mijn diploma mogen ontvangen, probeer ik in beide zaken het maximale te leveren en de bezoeker meer te geven dan waarvoor hij of zij komt. Maar de meeste voldoening haal ik uit het feit dat mensen met een voldane, zelfverzekerde glimlach zich verheugen op hun volgende afspraak met hun allround sparringpartner hier in de salon. Je kopje koffie staat klaar!

  – Susanne Bataille

  Ken jij je huidtype?
  Hoe heb jij jouw favoriete huidproducten geselecteerd? Misschien ben je gevallen voor de textuur, de geur, de prijs of de reclame. Waarschijnlijk heb je het idee dat je huid net zo gelukkig wordt van die lekkere dagcrème of die heerlijk geurende lotion als jij zelf, maar is dat wel zo? Als je wilt werken aan een betere huidconditie, is het belangrijk dat de keuze voor een bepaald merk of product aansluit bij de behoeften van je huid. Door hierbij de hulp van een specialist in te schakelen, krijg je ook toegang tot allerlei salonproducten met exclusieve werkstoffen . Een bezoek aan de schoonheidsspecialist levert je dus niet alleen een moment van ontspanning op, maar ook de juiste informatie én tools om thuis op een verantwoorde wijze door te werken naar een nóg mooiere huid.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply