Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Géén tv-nanny-achtige toestanden!
  Rate this post

  Misschien lijkt het niet altijd zo, maar elk kind wil het van nature goed doen en ‘gewoon’ zijn. Als een kind lastig gedrag laat zien, wijst dat op onmacht. Ook jij doet je best, maar soms zoek je houvast om ook je kinderen dat houvast te kunnen bieden.

  Marte Meo-coaching kan uitkomst bieden.’Marte Meo’ betekent ‘op eigen kracht’. De basis van Marte Meo is eenvoudig: ouders ondersteunen in het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen. Daardoor komt niet alleen jouw kind weer in zijn kracht te staan, maar jijzelf ook!

  Geen negatieve feedback
  Pauke Mutsaers van Ecce! Coaching & Ontwikkeling werkt met de Marte Meo-methode. Pauke (1962) is psycholoog, en (stief)moeder in een dynamisch samengesteld gezin. Haar communicatiestijl is veilig en respectvol. Zij werkt op basis van vertrouwen en positieve feedback. Want voor jong en oud geldt: pas dan kunnen we groeien en nieuwe vaardigheden aanleren! Pauke brengt mensen in contact met hun kracht.

  Dat wat goed gaat, is het fundament
  Soms zie je van zowel je partner als van jezelf vooral wat niet goed gaat en voel jij je daardoor een slechte moeder. Gelukkig is de wereld niet zo zwart-wit. Dat wat jij als ouder van nature goed doet, maakt Pauke zichtbaar in korte filmfragmenten. Dat is het fundament om op verder te bouwen. De fragmenten helpen je ook te herkennen wat je kind nog meer van jou nodig heeft. Hoe je dat kunt bieden, laat Pauke je eveneens zien. Zij sluit aan bij wat bij jou past en je hoeft alleen te leren wat je nodig hebt. Meestal is een coachingstraject dan ook kortdurend.

  ‘Het contact tussen broer en zus is beter’
  ‘Onze zoon (9) had regelmatig boze buien, kon weinig van zijn jongere zusje (7) verdragen. Wij zijn toen via via bij Pauke terechtgekomen.
  Toen Pauke voor het eerst bij ons kwam filmen, voelde dit best even raar. ­Gelukkig viel het ons erg mee. De keer erop bespraken we de beelden ­(zonder kinderen erbij) en kregen we tips. Wij vonden dit erg leerzaam. De beelden die je krijgt te zien, zijn positief en van daaruit krijg je tips en werk je verder. De boze buien van onze zoon zijn een stuk minder, en het contact tussen broer en zus is beter. Wij zijn enorm blij dat we deze stap hebben genomen.’

  – Ben en Saskia uit Groningen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply