Rate this post
 • Geen vlekje meer te bekennen
  Rate this post

  De warmte, de ontspanning, de associaties met een tropische vakantiebestemming… Van een zonnebad word jij enorm gelukkig! Je huid is hier helaas minder blij mee. Als je jouw huid na een zonnebad onder de microscoop zou bekijken, kun je de cellen bijna wanhopig naar je zien schreeuwen…

  Ook al is de zon slecht voor je huid, toch kun jij gerust blijven genieten van deze verwarmende stralen. Je lichaam maakt er namelijk het broodnodige vitamine D door aan en je humeur krijgt een echte oppepper. Tegelijk verdient jouw huid de allerbeste verzorging en bescherming. Smeer je huid meerdere malen per dag in met een zonbeschermingsproduct met minimaal SPF 30 en vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur.

  Fractional laser
  Ondanks de goede zorgen voor jouw huid kun je toch huidbeschadiging of pigmentvlekken door de zon krijgen. Pigmentvlekken zijn ontsierende, bruine vlekken waardoor je vaak ouder lijkt dan je bent. Er zijn gelukkig meerdere manieren om van deze pigmentophopingen af te komen. Steeds vaker wordt de Fractional laser ingezet om de huid weer egaler en jonger te maken. Met dit laser­apparaat worden laserstralen in de huid gebracht, zonder dat de opperhuid daarbij beschadigd raakt. De huid wordt veerkrachtiger en voller. Circa twee of drie weken na de Fractional laserbehandeling ga je de effecten zien: je huid ziet er frisser en gladder en egaler uit.

  Gemiddeld heb je tussen de 3 en 6 behandelingen nodig voordat je een huidverjongend resultaat ziet. Het precieze aantal behandelingen hangt uiteraard helemaal af van de staat van je huid en jouw wensen. Zowel de blanke als de donkere huid kunnen hiermee veilig behandeld worden.

  Ellipse flitslicht
  Met flitslicht van Ellipse worden ook al jaren prachtige resultaten bereikt. Het licht wordt gefilterd voordat het de huid bereikt. Alleen het overgebleven veilige licht kan door het pigment worden opgenomen. Binnen een paar duizendste van een seconde ontstaat er zoveel warmte dat deze pigmentstructuren met succes vernietigd worden. Er ontstaat een tijdelijke “dirty-look, waardoor je huid een aantal dagen een beetje vuil lijkt. De kleine versnipperde pigmentdeeltjes verdwijnen geleidelijk met het verhoorningsproces van de huid naar het huidoppervlak. Uiteindelijk ziet je huid er weer fris en egaal uit. Gemiddeld zijn 1 a 3 behandelingen nodig met een tussenpose van 1 tot 3 maanden.

  Behandelen in het najaar
  De behandelingen met de Fractional laser en Ellipse flitslicht worden alleen in het najaar uitgevoerd. De zon schijnt dan een stuk minder fel, waardoor wij goed kunnen zien of jouw huid een zonbeschadiging heeft opgelopen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply