Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Geen winterslaap voor jouw huid
    Rate this post

    Door allerlei factoren kan je huid minder mooi worden. Roken verdikt de dode laag van de huid. Dit geeft mensen een grauw aanzien en de vorming van rimpels wordt in de hand gewerkt. Na chemotherapie ontstaan regelmatig huidoneffenheden, zoals een doffe huid en pigmentvlekken. Ook couperose kan door bijvoorbeeld aanleg ontstaan. Daarnaast kunnen door acne, een trauma of een operatie littekens en pigment ontstaan die dieper liggen dan de rest van de huid. Ook de zon kan een negatief effect op de huid hebben. We zien dan sneller rimpelvorming.

    Bij acne, pigmentvlekken en rimpelvorming is juist de winter de meest geschikte periode om behandelingen te ondergaan. De zon en de behandelingen verdragen elkaar niet zo goed. De huidproblemen kunnen aangepakt worden met chemische peelingen, lasertherapie, endermologie of injectables.

    Wat is een chemische peeling?
    Chemische peelingen bevatten één of meerdere zuren, zoals glycolzuur, salicylzuur, richloorazijnzuur, melkzuur of fruitzuren. De werking en het resultaat van de chemische peeling hangen af van de samenstelling: de pH-waarde, het soort zuur en het percentage dat gebruikt wordt. Men onderscheidt oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelingen. Hoe sterker de peeling, hoe dieper de huid behandeld wordt. TCA is een sterkere vorm van een chemische peeling. Deze valt onder de diepe peelingen. Doordat je dieper in de huid kunt werken dan bij bijvoorbeeld fruitzuurpeelingen, kunnen er betere resultaten behaald worden. Het enige nadeel van een TCA-peeling is de langere hersteltijd van de huid. Ook kan de behandeling vrij pijnlijk zijn. Skintech heeft voor deze pijn een oplossing gevonden met een TCA-formule waarbij nauwelijks pijn voelbaar is tijdens de behandeling door de speciale pijnstillende stof fenol, die is toegevoegd aan de peelingvloeistof.

    Wat doet een chemische peeling?
    Bij de behandeling van pigmentproblemen, rimpels, acne en littekens kunnen chemische peelingen een heel gunstig effect hebben op de huid. De zuren in het peelingproduct lossen de kit tussen de dode huidcellen op, waardoor de hoornlaag versneld afschilfert. De dode laag van de huid wordt dan dunner zonder dat de afweer voor bacteriën en schimmels afneemt. Een dunnere hoornlaag zet de huid aan tot een versnelde nieuwe aanmaak van collageen en cellen.
    Bij een acnehuid, rokershuid en zonbeschadigde huid is de hoornlaag verdikt en is dus een verdunning van de hoornlaag wenselijk. De huid wordt opgefrist, en mooier van kleur. Door de nieuwe aanmaak van cellen en collageen en elastine worden oneffenheden van de huid zoals littekentjes, grove poriën, pigmentvlekken en rimpeltjes minder zichtbaar.
    Door de versnelde afschilfering van de huid wordt het melanine (de bruine verkleuring) van de pigmentvlekken afgestoten. In combinatie met speciale crèmes zullen de huidklachten verminderen en zal de huid zichtbaar opfrissen.

    Lasertherapie
    De laser is een prima instrument om pigmentproblemen mee op te lossen. Zowel bruine pigmentvlekken als roodheid zijn goed te behandelen. Bijkomend voordeel is dat deze therapie ook de rimpelvorming aanpakt en huidverjonging geeft.

    Endermologie
    Met endermologie, een intensieve bindweefselmassage, wordt de doorbloeding van je huid bevorderd, de afvoer van lymfevocht en vetcellen gestimuleerd en verhard (litteken)weefsel verzacht. De behandeling vindt plaats met behulp van een LPG-apparaat, de Alliance, die de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos masseert. Resultaat hiervan is dat de vet- en vochtophopeningen afnemen en de bindweefselstructuur verbetert. Doordat de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd worden, wordt je huid steviger, soepeler, gladder en gezonder. Kortom: minder rimpelvorming.

    Injectables
    Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft een samenwerking met een cosmetisch arts. Voor rimpels zijn er twee behandelmogelijkheden: Botox en fillers.

    Botox
    Met Botox, een natuurlijk eiwit, kunnen spieren tijdelijk ontspannen worden, waardoor rimpelvorming vermindert en tijdelijk verdwijnt. Het effect van Botox houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Botox wordt toegepast bij onder andere rimpels op het voorhoofd, de fronsrimpels en de kraaienpootjes.

    Fillers
    Een filler is een behandeling met een injectable. Tijdens de behandeling wordt een steriele gel geïnjecteerd, waarmee meer stevigheid aan de huid wordt meegegeven of het volume in het gezicht wordt hersteld. Het effect van fillers blijft tot ongeveer 1 jaar. Een filler kan worden gebruikt voor het opvullen van de neus-lippenplooi en de lippen. Ook worden ze gebruikt om gezichtscontouren te herstellen, zoals bij jukbeenderen en bij wangen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply