Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Geld besparen om meer leuke dingen te doen

  Veel mensen willen besparen op hun vaste lasten, om geld over te houden voor leuke dingen. Veel mensen denken goed te zitten met hun vaste lasten, maar betalen in de praktijk vaak meer geld dan ze werkelijk denken. Ruim 55% van het inkomen van een modaal huishouden gaat naar de vaste lasten. Vaak denken mensen dat het lastig is om hierop te besparen gelukkig is dat niet meer zo tegenwoordig.

  Uit onderzoek van Autoriteit Consument en Markt is gebleken dat één op de vijf huishoudens is overgestapt van energieleverancier tussen april 2019 en april 2020. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen overstappen van energieleverancier is vanwege de prijs. Besparingen lopen al gauw op tot enkele honderden euro’s.

  Het overstappen van energieleveranciers kan de afgelopen jaren steeds makkelijker. Dit kan door verschillende vergelijkingswebsites of bij een overstapservice is het zelfs zo simpel dat je het automatisch kan regelen. Doordat een ontzorgservice dit jaarlijks doet, blijf je actuele tarieven betalen voor je energie. Het gaat allemaal vanzelf.

  Mensen stappen ook vaker over op groene stroom. Uit een ander onderzoek van ACM blijkt dat meer dan de helft van de huishoudens inmiddels voorzien is van groene stroom. Dit zal de komende jaren steeds meer toenemen.

  Ontdek nog meer handige tips om te besparen op je vaste lasten

  Tip 1. Bekijk alle lopende abonnementen
  Door na te gaan welke abonnementen je hebt, krijg je inzicht in deze maandelijkse kosten. Vaak kom je erachter dat je een abonnement niet meer nodig hebt, of was je zelfs vergeten dat je geabonneerd was. Bekijk deze goed en neem desnoods contact op met het bedrijf, misschien kun je hier gebruik maken van een korting of aanbieding.

  Tip 2. Breng alles in kaart met een huishoudboekje
  Door je uitgaven bij te houden krijg je meer inzicht in de totale uitgaven. Ook word je bewuster van de aankopen die je hebt gedaan. Een huishoudboekje bijhouden doe je digitaal, maar kan natuurlijk ook nog op papier.

  Tip 3. Vergelijk prijzen
  Door prijzen te gaan vergelijken van verschillende uitgaven krijg je inzicht in je uitgaven en je besparingsmogelijkheden. Zo kun je gemakkelijk besparen op boodschappen door gebruik te maken van de app van Reclamefolder.nl.

  Tip 4. Sorteer de uitgaven op kleur of categorie
  Door je uitgaven te sorteren op kleur, krijg je inzichtelijke op welke huishoudelijke uitgaven je flink kan besparen. Elke kleur staat voor een categorie. Tegenwoordig is dit bij veel apps van Nederlandse banken ook mogelijk.

  Dit zijn nog maar enkele tips om je te helpen besparen op vaste lasten. De gouden tip is toch om je bewust te zijn van de kosten. Maak tijd vrij en verdiep je eens in alles waaraan je maandelijks geld betaald.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply