Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geldzorgen of schulden?
  Rate this post

  Door alle veranderingen in de wet- en regelgeving zie ik een toenemende groep mensen die in financiële problemen komen. Dit kan komen door bijvoorbeeld het verlies van hun baan, het verbreken van hun relatie, inzichttekort en ziekte. Dit kan leiden tot schulden. In deze situ­aties kunnen mensen contact opnemen met mij als budgetcoach.

  Als budgetcoach inventariseer ik met cliënten hoe hun inkomsten- en uitgavenpatroon eruitziet en of er schulden zijn. Aan de hand hiervan maak ik een budgetplan en geef ik adviezen over betalingen en besparingen. Daarna zal de cliënt zelf met deze adviezen aan de slag moeten. Als blijkt dat er betalingsregelingen getroffen moeten worden, dat er behoorlijk gesneden moet worden in het uitgavenpatroon en dat men dat zelf niet kan of de situatie niet kan overzien, baart mij dat veel zorgen. Maar mijn rol en inzet als budgetcoach is maar tijdelijk.
  Mensen die door omstandigheden niet in staat zijn om zelf hun financiën te beheren, zouden baat kunnen hebben bij bewindvoering. Als bewindvoerder word ik aangesteld door de rechter om hun financiën te beheren en begeleid ik, indien mogelijk en noodzakelijk, richting de schuldhulpverlening. Cliënten geven de financiën volledig uit handen en krijgen geen post meer.
  Voor sommigen biedt dit rust en structuur, zodat ze zich kunnen richten op andere belangrijke zaken in hun leven. Omdat het mij aan het hart ging dat ik als budget­­coach voor kwetsbare mensen maar beperkt iets kon be­tekenen, heb ik ervoor gekozen om bewindvoerder te worden. Samen met mijn collega Martine Maassen van den Brink heb ik AMM Bewindvoering opgericht. ‘AMM’ staat voor ‘Aandacht’, ‘Motivatie’ en ‘Maatwerk’.
  Herken je jezelf in bovenstaande problemen of ben je nieuwsgierig? Kijk dan op de websites voor meer informatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply