2.9/4 - (9 stemmen)
 • Geloof je me niet?! Lees maar…
  2.9/4 - (9 stemmen)

  De Haagse Monique Hermus van TREN-counseling helpt op verschillende locaties mensen die willen stoppen met roken en mensen die willen afvallen. TREN-counseling maakt daarbij gebruik van auriculotherapie, een westerse vorm van acupunctuur. In Zoetermeer, Breda, Halsteren, Delft, Den Haag, Dordrecht en Barendrecht en Vlaardingen kunnen mensen al voor hulp bij haar aankloppen. TREN-counseling wil snel meerdere locaties in Zuid-Holland, Brabant en Limburg openen.

  ‘TREN’ staat voor ‘therapie’, ‘roken’, ‘e-learning’ en ‘natuurlijk gewichtsverlies’. ‘Wij geven de klanten handvatten’, legt Hermus uit. ‘De mensen moeten zelf anders gaan denken.’ De auriculotherapie helpt hen daarbij. Er worden 4 kleine puntjes in de oren geplaatst. Rondom het oor bevinden zich namelijk 200 punten die corresponderen met plekken in het lichaam. Op het uiteinde van de zenuwbaan worden piepkleine puntjes geplaatst die ervoor zorgen dat mensen die willen stoppen met roken geen behoefte meer hebben aan een sigaret, zonder ontwenningsverschijnselen.

  Gewicht verliezen
  Mensen die willen afvallen, hebben dankzij de therapie geen trek meer in zoetigheid en zitten sneller vol. ‘Je bent niet de hele dag bezig met afvallen, maar verliest wel gewicht’, zegt Hermus. De puntjes in het oor zorgen er namelijk voor dat je eerder vol zit, de vetverbranding sneller gaat, en dat je geen behoefte hebt aan suiker. Een dieet volgen hoeft niet en je kunt in principe alles eten wat je wilt. Heb je je streefgewicht bereikt, dan hou je dankzij deze methode controle over je gewicht.’

  Intake
  ‘Wij beginnen altijd met een intake / uitleg hoe om te gaan met de puntjes en om mensen te helpen anders te leren denken. De knop moet om en wij helpen daarbij.’ Klanten kunnen dankzij het speciaal ontwikkelde e-learningprogramma altijd digitaal om hulp vragen. ‘Zo kunnen we ze ook helpen bij een moeilijk moment thuis’, verduidelijkt Hermus.

  Ervaring
  De Haagse heeft al vijf jaar ervaring opgedaan met de therapie. ‘Het mooiste compliment dat ik krijg, is als mensen zeggen dat ze het afvallen of stoppen met roken kunnen loslaten. Ze denken wel aan een sigaret, maar hebben geen enkele behoefte om er één op te steken. Of ze zijn wel bezig met afvallen, maar denken niet de hele dag door aan eten.’

  Doel bereiken
  Hermus geniet van haar werk, omdat ze graag mensen wil helpen. ‘Het is mooi om te zien hoe ze hun doel bereiken. Ik vind het geweldig om mensen te stimuleren.’ In de toekomst wil zij haar praktijk uitbreiden door ook mensen met bijvoorbeeld overgangsklachten, stressklachten en verslavingen te helpen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply