Rate this post
 • Gelukkig en tevreden oud worden
  Rate this post

  Gezond oud worden en alles wat je wil doen ook kunnen blijven doen. Dat wil natuurlijk iedereen! Een leven zonder ongemakken, waarbij we er alles aan proberen te doen om die ongemakken te vermijden. Wist je dat homeopathie een bijdrage kan leveren aan gelukkig en tevreden oud worden?

  Reclames en media spelen handig in op vitaal oud worden. Soms lijkt het zelfs alsof we niet meer oud mogen worden. Maar het is toch normaal dat – bij een gelijke mate van gezondheid – een 70-jarig lichaam minder vitaal is dan het lichaam van een 20-jarige? Zelfs ons uiterlijk lijkt niet oud te mogen worden! Denk aan de antirimpelcrèmes, waarmee ons wordt voorgehouden om huidveroudering tegen te gaan.

  Natuurlijk moet je goed voor jezelf zorgen door groenten en fruit te eten en door te blijven bewegen op een manier die je prettig vindt en die bij je past. Maar als dat bewegen niet lukt, dan mag je best een legpuzzel maken, een boek lezen, of lekker genieten van de vogels en de bloemen in de tuin. Als klassiek homeopaat denk ik dat het belangrijk is om gelukkig en tevreden oud te worden: dat je tevreden bent met de dingen die je wel kunt en de dingen die wat lastiger geworden zijn kunt accepteren. Maar ook dat je in de spiegel kunt kijken en houdt van de rimpels en vlekjes die horen bij je leeftijd.

  Handvatten
  Zo ken ik vanuit mijn Praktijk voor Klassieke Homeopathie een oudere dame van 75 jaar die met een gezond en vitaal lichaam de Vierdaagse loopt, maar tóch erg verdrietig is omdat ze haar overleden man zo mist. Gelukkig heb ik haar wat handvatten kunnen aanreiken en haar een homeopatisch medicijn kunnen geven dat haar weer wat heeft doen opfleuren.

  Homeopathie
  Vitaliteit is een groot goed; dat is zeker. Maar gelukkig en tevreden zijn hoort wat mij betreft op de eerste plaats te staan, zodat je daardoor ook gemakkelijker de dingen kunt gaan doen die je wil doen. Homeopathie kan hier een bijdrage aan leveren.

  Wil je weten of homeopathie ook voor jou kan bijdragen aan gelukkig en tevreden oud worden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op, of bezoek mijn website. Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie, en consulten worden daarom (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply