Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Niet gelukkig? Hoe zit het met je darmen?
  Rate this post

  Voor me zit een ietwat bleke, gelaten vrouw van 52 jaar. Af en toe een zucht, kop thee in de hand, voeten in een ontspannend voetenbad. Ze weet niet goed raad met zichzelf. Alles gaat goed: ze heeft een baan, een prima relatie en gezellige vriendinnen. Tijdens de intake vertelt Yvonne dat haar gewicht ook wel naar beneden mag. Maar dat lukt niet: ze kan de zoetigheid maar niet laten staan en dat geeft haar een schuldgevoel.

  Wanneer ik haar ga behandelen en de reflexzones van de darmen aftast, kom ik daar veel blokkades tegen. Een signaal dat de werking van de darmen niet optimaal is. In de periode die volgt, gaan we aan de slag met haar darmstelsel en haar voedingspatroon, en al snel voelt ze zich lichamelijk beter, maar ook zit ze beter in haar vel.
  Hoe kan dat nou? In de darmen worden veel hormonen aangemaakt. Deze hebben ieder een specifieke functie en een balans hierin is heel belangrijk, omdat het op veel fronten invloed heeft op lichaam en geest. Een disbalans in de darmen kan daarom een disbalans in de hormoonspiegel veroorzaken en daarmee ook van invloed zijn op hoe je je mentaal voelt. Eén van de hormonen die voor een groot deel (95%) in de darmen wordt aangemaakt, is serotonine, een gelukshormoon dat onder meer bijdraagt aan een goed humeur, maar dat ook van invloed is op je eetgedrag. Voor Yvonne lag onder andere daar de oplossing.
  Wil jij aan de slag met jouw klacht? Plan dan een afspraak, zodat we samen kunnen kijken hoe jij gezonder en gelukkiger kunt worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply