Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gelukkig zonder schulden

  Maakt geld gelukkig? Nee, maar het is wel erg gemakkelijk als je daar genoeg van hebt. Je kunt invulling geven aan lang gekoesterde wensen. Het is namelijk heerlijk om van het geld dat je gespaard hebt een nieuwe tweedehands auto te kunnen kopen, of een mooi koffiezetapparaat. En dat kun je best ervaren als ‘gelukkig zijn’.

  Het geeft mij bijvoorbeeld heel veel voldoening en maakt mij gelukkig om mensen te helpen met hun budget, of als ik bij ouderen thuis ben om hen te verzorgen. Als zzp’er heb ik meer tijd en aandacht voor mijn cliënten omdat er geen baas boven mij zit die zegt dat ik snel door moet naar de volgende cliënt. Ik kan namelijk mijn eigen tijdsplanning maken. Dat ik als zzp’er daarmee ook nog mijn eigen geld kan verdienen, geeft mij ook een stuk geluk en vrijheid.

  Heb jij inzicht in jouw uitgaven?
  Als je inzicht in je uitgaven hebt, weet je meestal ook wel hoe je kunt rondkomen met je budget. Zonder dit inzicht is het erg moeilijk om te weten of je iets wat je graag zou ­willen kopen ook werkelijk kúnt kopen. Het is echt niet altijd gemakkelijk om een goed budgetplan te maken. Je moet rekening houden met zoveel vaste lasten, en dan zijn er ook nog kosten die eens per jaar komen, of kosten die plotseling komen doordat je extra ziektekosten hebt gemaakt. Dan weet je niet meer waar je aan toe bent, en dan komen de feestdagen er ook nog aan.
  Als je kinderen hebt, wil je graag met Sinterklaas een ­gezellige sinterklaasavond vieren met genoeg cadeaus voor iedereen. Maar dan de kerstdagen nog: ook daar wil je graag een gezellige tijd van maken. Je koopt via een ­postorderbedrijf een nieuwe outfit omdat je uit eten gaat met familie en er goed wilt uitzien, of je neemt dan een creditcard en denkt ‘Dat kan ik later wel betalen.’ Daar gaat het dus mis: je hebt geen rekening gehouden met je budget, en belandt in de schulden die je maar erg moeilijk kunt wegwerken.

  Je kunt dit allemaal voorkomen door een budgetcoach in te schakelen, die samen met jou een goed budgetplan voor de komende feestdagen gaat maken, zodat je je ook deze dagen gelukkig kunt en mag voelen, zonder schulden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply