Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gelukkiger en met meer zelfvertrouwen
  Rate this post

  Is jouw kind regelmatig boos of verdrietig? Staan jullie af en toe lijnrecht tegenover elkaar? Heeft het weinig zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld of heeft het te maken met faalangst? Weet je niet wat er nou aan de hand is? Er zijn allerlei redenen waarom jouw kind niet lekker in zijn vel kan zitten. Begeleiding door een gezins- en opvoedcoach kan jouw kind wellicht helpen.

  Het zou best eens zo kunnen zijn dat je kind onbewust ervaringen uit het verleden van (een van de) ouders heeft overgenomen. Als ouder en opvoeder geef je natuurlijk allerlei goede dingen door aan je kind en soms ook minder goede.
  Je kind kan zelf alleen niet altijd onder woorden brengen en begrijpen wat hij voelt. Je kind zal een bepaald gedrag laten zien dat invloed heeft op het hele gezin, waardoor een negatieve spiraal kan ontstaan. Ik kan je dan ondersteunen met een coachtraject bij jou thuis. Het kan namelijk helpen als je een buitenstaander naar het probleem laat kijken. Tijdens het traject praten we over de situatie en zet ik je aan het denken, waardoor je vaak zelf al tot oplossingen komt die zowel voor jou zelf als je kind goed zijn. Ik kan ook gebruik maken van hulpmiddelen als kwaliteitskaarten of een spel dat met het hele gezin gespeeld kan worden.

  Een belangrijk aspect is dat ik op zoek ga naar jouw eigen zelfvertrouwen, want dat maakt dat je vertrouwen krijgt in de manier waarop je je kind opvoedt. De begeleiding hoeft helemaal niet lang te duren: meestal zijn 5 gesprekken al voldoende om de situatie te verbeteren, zodat er weer harmonie komt in het gezin. Dan kunnen jij én je kind gelukkiger en met meer zelf­vertrouwen de toekomst tegemoet!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply