Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gemasseerd worden door een man?
  Rate this post

  Al maanden speelt het idee in je achterhoofd dat het wel weer eens tijd wordt voor een massage. Na meerdere hectische weken op het werk, verdien je dat wel even. Maar waar ga je dan heen? Een aantal zoekpogingen op het internet later is de keuzestress alleen nog maar groter. Tot je het er op een dag met je zus het erover hebt. Zij weet dé masseur om naartoe te gaan. Maar zei ze nou… masseur? Niet masseuse?

  Er zijn vrouwen die het geen fijn idee vinden om door een man gemasseerd te worden. Sommige willen het zelfs absoluut niet. Ze kunnen er verschillende redenen voor hebben. Het lijkt hen geen prettig idee, of ze zijn er zelfs bang voor. Wat de reden ook is, het is belangrijk om te weten dat het niet spannend zou moeten zijn, maar alleen ontspannend!

  Intiem(idatie)?
  Hoe je het ook wendt of keert, massages zijn altijd een vorm van intimiteit. Je moet je laten aanraken door een ander persoon. Maar dat is niet iets om bang voor te zijn. Aangeraakt worden is namelijk heel goed voor je. Het vermindert namelijk het stresshormoon cortisol en zorgt voor een stijging in oxytocine. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd! Zeker nu, nadat we voor een lange tijd iedereen op afstand moesten houden, kan een massage een hele hoop betekenen.

  Geen stress
  Ondanks dat massages juist het stresshormoon verminderen, kan het idee van een massage door een man voor vrouwen stressvol zijn. Maar het is voor een massage van groot belang dat je juist ontspant. Als je gespannen bent, is de behandeling namelijk een stuk minder effectief. Hoe zorg je er dan voor dat je de spanning loslaat? Want zeker voor vrouwen die angstig zijn of fysieke mishandeling hebben meegemaakt, is dit niet altijd simpel. Als je twijfelt, ga dan eerst naar de masseur om een gesprek aan te gaan, zodat je weet wie je aan je lichaam laat zitten.

  Zelfs gekleed
  De oplossing ligt dan ook in het vinden van een passende massage, of die nou wordt gegeven door een vrouw of een man. Voor een oliemassage op de tafel hoef je nooit volledig ontkleed te zijn, en mocht je ook daar moeite mee hebben, dan kan het zelfs een massage worden zonder olie, waarbij je in gemakkelijk zittende kleding op een mat ligt. Het gaat erom dat ik je kan helpen om echt volledig te ontspannen.

  Bas Rijnbout

  Thailand
  Masseur Bas Rijnbout gaat geregeld naar Thailand om zijn kennis rond massages te vergroten, waaronder de inzet van massage bij trauma’s, acupressuur (onder andere bij zwangerschapsklachten) en ontspannende Thaise oliemassages. In iedere editie van ForYou Magazine deelt hij deze kennis.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply