Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Geniet veilig van de zon en geef acne geen kans
  Rate this post

  Het is zomer en dan wil je genieten van de zon. Een heerlijke dag op het strand of genieten van een verfrissend drankje op het terras. De zon kan een tijdelijk positief effect hebben op je huid als je acne hebt. Maar hou er rekening mee dat de acne na de ­zomer meestal weer terugkomt, en dan vaak heviger dan daarvoor. Hoe kan dit en wat is de oplossing?

  Roodheid, puistjes en pukkels: acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij mensen. Acne komt in vele vormen voor en wordt vaak op basis van het aantal puistjes, pukkels, verspreiding en littekens beoordeeld als ‘mild’, ‘matig’ of ‘ernstig’.

  Verhoogde talgproductie
  Acne geeft in de zomer vaak minder klachten. De huid is wat gebruind en pukkeltjes drogen wat in. Je ziet er beter uit en dat geeft een goed gevoel. Wat mensen vaak niet weten, is dat de huid dikker wordt als deze gebruind is en UV-licht de talgproductie verhoogt. Ook hoopt huidvet zich op omdat de dikker wordende huid de poriën afsluit. Naarmate de zomer vordert en het najaar komt, zie je vaak dat dan de acne verergert, als laat effect van de zon.

  Niet te veel in de zon
  Adviezen zijn dan ook: niet te veel met de huid waar je acne zit in de zon. Dit betekent niet te bruin worden en gebruik een geschikte zonnecrème voor de vette huid. Gebruik daarnaast weinig vettende producten voor je huid, omdat je huid die in de zomer minder nodig heeft. In de zomer zou je ook gebruik kunnen maken van een scrub. Gebruik je medicatie tegen acne, dan zijn voorzichtigheid met de zon en het gebruik van een zonnecrème extra belangrijk, om een snelle verbranding van de huid te voorkomen.

  Bij Huid- en oedeemtherapie Salland kun je terecht voor gespecialiseerde gezichtsbehandelingen. Bij je eerste bezoek wordt een huidanalyse gemaakt en worden je wensen besproken. Elke behandeling die je krijgt is maatwerk en op basis van jouw wensen en de ernst van de acne wordt deze samengesteld. Huid- en oedeemtherapie Salland maakt gebruik van gecombineerde behandelingen en producten die je huid een enorme boost geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply