Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Jouw geschiedenis doet ertoe…
    Rate this post

    Mijn geschiedenis heeft mij gevormd in wie ik nu ben. In de zoektocht in mijn (kind)geschiedenis vond ik antwoorden op mijn eigen ‘levensuitdagingen’ als (voedings)­allergieën, moeheid, maar ook gevoelens van regelmatige onrust en te weinig zelf­vertrouwen. Het therapeut worden vanuit een complete mensvisie was voor mij dan ook niet meer dan logisch.

    Vroegere gevoelens van bijvoorbeeld een laag zelfvertrouwen leidden bij mij later tot een zeer sterke motivatie. In uitdagende opleidingen vond ik kennis, technieken en het bewustzijn om mezelf en anderen te motiveren om op een natuurlijke manier te herstellen van ziekte en vitaal te blijven. Dit doe ik op basis van voeding als medicijn, beweging, levensdoelen zoeken, acupunctuur en relationeel werken met zowel de individuele mens en met gezinnen. Mensen worden pas weer echt gezond als ze bereid zijn dat aan te gaan wat ze iedere dag uit de weg gaan! Onze leefomgeving hebben we volledig aangepast aan onze wensen. Maar zijn deze wensen wel echte behoeften voor ons als mens of zijn het schijnbehoeften? Veranderingen van een bewegend naar een grotendeels zittend leven heeft ons ongeveer 35% spiermassa gekost in korte tijd. Sociale eenzaamheid onder mensen neemt toe. Aanpassingen hebben ons dus niet sterker gemaakt maar zelfs chronische ziektebeelden gebracht die er vroeger niet waren. Bewegingslust, kracht, intelligentie, motivatie, flexibiliteit, creativiteit en weerbaarheid zijn allemaal kenmerken van gelukkige, vitale volwassenen en kinderen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply