Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gestopt met roken? Nú je longen nog schoon!
  Rate this post

  Ooit ben je begonnen met roken. Als tiener stak je je eerste sigaret op en je weet nog hoe vies je dat vond smaken, maar dat liet je uiteraard niet merken tegenover je vrienden. Dat was natuurlijk niet ‘stoer’. Inmiddels ben je heel wat jaren, én sigaretten, verder en zou je er dolgraag mee willen stoppen. Vooral ook omdat je begint te merken dat je gezondheid eronder gaat lijden, met kortademigheid en hoesten en zo. Maar ja, je hebt het al zo vaak geprobeerd, en elke keer weer zonder succes.

  Laat stoppen met roken eens een goed voornemen zijn dat je dit jaar wél gaat waarmaken! Er verschillende manieren om van het roken af te komen, dus kies een methode die bij jou past. Maar het is niet alleen belangrijk om te stoppen, maar je moet er óók voor zorgen dat je luchtwegen en longen weer schoon worden. Die zijn in al die jaren namelijk flink vervuild geraakt door teer en andere bestandsdelen van sigaretten. De teer heeft zich opgehoopt en als het ware een ‘asfaltlaag’ achtergelaten op je longen. Daar moet je dus ook nog vanaf zien te komen. Een prima middel daarvoor dat je wellicht nog niet kent, is de zoutkamer. Met zouttherapie kun je ervoor zorgen dat de vervuiling uit je longen verdwijnt.

  Allerlei voordelen
  De gevolgen van die schonere longen en luchtwegen zijn geweldig: je kunt dieper ademhalen, je bent niet meer benauwd, je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren, je ruikt geuren beter en je smaak verbetert. Ook die bekende ‘rokershoest’ kan verdwijnen. Je gaat waarschijnlijk na de zouttherapie vaker hoesten, maar dat is een goed teken, want doordat je rookte, werd het hoesten onderdrukt.

  Het kan gemakkelijk uit
  Om je longen te zuiveren, heb je niet genoeg aan één bezoek aan de zoutkamer. Daar zijn rond de 20 sessies voor nodig in een tijdsbestek van 3 maanden, en natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden. In tegenstelling tot cursussen in stoppen met roken wordt zouttherapie (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. Maar bedenk: als je gestopt bent met roken, hou je zóveel geld over, dat je daarvan gemakkelijk de kosten voor zouttherapie kunt voldoen. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende proefsessie!

  Hoe werkt zouttherapie eigenlijk?
  De heilzame werking van zout voor de huid is al heel lang bekend door het kuren in de Dode Zee. Ditzelfde effect werd ontdekt in zoutgrotten en -mijnen. Met zouttherapie, ook bekend als halotherapie, zijn de helende krachten van zout nu ook dicht bij huis beschikbaar, in Kampen. Deze moderne, 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze bootst het natuurlijke microklimaat uit de mediterrane zoutmijnen na. Klachten als psoriasis, eczeem en hooikoorts, maar ook astma, COPD en bronchitis, verminderen vaak aanzienlijk en verdwijnen soms voor langere tijd. Hoe gaat het in zijn werk? In een speciale ruimte zijn de wanden en vloeren bedekt met een laag zout. Een halogenerator vermaalt en verstuift minuscule zoutdeeltjes in de lucht om het natuurlijke klimaat uit de mediterrane zoutgrotten na te bootsen. Deze zoutdeeltjes kunnen nu gemakkelijk worden ingeademd tot diep in de longen en sinussen en zorgen zo voor het heilzame effect van zouttherapie. Bij een aangename temperatuur, een ontspannen muziekje én liggend op een luie stoel verblijf je gewoon met je kleren aan maximaal een uur in deze ruimte.

  Laat je longen testen
  Je kunt bij Zoutkamer Kampen ook je longen laten testen. Als je zouttherapie volgt om je longen schoon te maken, kan de test herhaald worden, zodat je kunt zien of en in welke mate je longfunctie verbeterd is.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply