fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Ik heb mijn gevoel voor eigenwaarde terug

  Dankzij Anita heb ik mijn leven weer terug. Ik voel me zelfverzekerder en krijg complimentjes dat ik wel 10 jaar jonger uitzie. Ze neemt gewoon alle tijd voor je en probeert je niets op te dringen.

  Tien jaar geleden maakte mijn kapster mij erop attent dat het haar bovenop mijn hoofd steeds dunner werd. Ik heb altijd al een beetje last gehad van een minderwaardigheidscomplex en met die kalende plek op mijn hoofd werd dat er niet beter op. De kapper raadde mij aan om naar een pruikenspecialist te gaan.

  Deelpruik
  Ik bleek in aanmerking te komen voor een deelpruik. De pruikenspecialist waar ik kwam, had ze in drie kleuren. De kleur die het dichtst bij mijn eigen donkere haarkleur lag, was rood dus ik moest mijn haar gaan verven. Als ik net bij de kapper was geweest, ging het nog wel, maar zodra ik uitgroei kreeg, zag je duidelijk het verschil met mijn deelpruik. Voor een tussentijdse knipbeurt ging ik altijd bij een kapper in de buurt langs, maar ineens bleek de salon gesloten. Ik had het er met een vriendin over. ‘Waarom ga je niet naar Anita’?, was haar advies.

  Eigenwaarde
  Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en er ging een wereld voor me open. Anita geeft goed advies en neemt echt de tijd voor je. Ze vroeg me ook waarom ik voor een deelpruik had gekozen. Ik bleek en haarziekte te hebben, alopecia, en daarom zou de verzekering een groot deel van de kosten van een pruik vergoeden. We hebben samen een aantal pruiken uitgezocht en die heeft ze voor me besteld. Ik kon eindelijk weer kiezen. Uiteindelijk kozen we allebei voor dezelfde pruik. Sindsdien leef ik weer. Ik ben altijd goed gekapt en ik durf weer naar buiten. Ik heb eindelijk het gevoel dat niet iedereen me meer aanstaart. Anita is mijn wereld geworden. Weet je, heel veel mensen zijn stomverbaasd als ze horen dat ik een pruik draag. Dat is hen nooit opgevallen. Als ik zoiets hoor, geeft me dat een stukje eigenwaarde terug. Anita verdient een enorme pluim, dankzij haar heb ik weer het gevoel dat ik leef.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply