Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Gewichtige zaken
  4/4 - (1 stemmen)

  Als vrouw ga je door allerlei levensfasen, zoals de periode vóór, tijdens en na de zwangerschap, borstvoeding en de overgang. Hierbij is het belangrijk dat je verantwoord leeft en een gezond gewicht hebt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

  Vóór de zwangerschap
  De periode voor de bevruchting en de vroege zwangerschap zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling en de gezondheid van je kindje. Een gezond gewicht vergroot de kans op een (gezonde) zwangerschap. Met diëtiste Aileen de Vogel kun je samen bespreken welke doelen voor jou belangrijk zijn. Aileen houdt altijd rekening met jouw persoonlijke situatie en eventuele vruchtbaarheidsproblemen.

  Na de zwangerschap
  Na de bevalling wil je zo goed en snel mogelijk herstellen, je energiek voelen en eventueel opgelopen tekorten weer aanvullen. Er is echter veel veranderd in je leven; vaak draait alles alleen nog om de kleine. Hierdoor vergeet je gemakkelijk jezelf. Door een gezond eet- en leefpatroon heb je de nodige energie om de beste moeder voor je kind(eren) te zijn. Daarnaast geef je natuurlijk een fantastisch voorbeeld. Aileen begeleidt je graag om in je hectische leven tóch jouw doelen te bereiken.

  Tijdens borstvoeding
  In de borstvoedingsperiode verliest een vrouw doorgaans een klein deel van de zwangerschapskilo’s. Sommige vrouwen vallen helemaal niet af en andere vallen heel veel af. Daarom kan het fijn zijn dat Aileen met je meekijkt naar jouw voedingspatroon en praktische tips geeft. Het is namelijk belangrijk dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt voor de borstvoeding en je eigen herstel. Aileen begeleidt ook vrouwen met een koemelkvrij dieet bij een vermeende allergie van het kind.

  Tijdens de overgang
  Als je in de overgang zit, dan verandert er veel in het lichaam. De stofwisseling gaat minder snel werken en de lichaamssamenstelling verandert. Hierdoor kan vet zich ophopen in het lichaam. Een hoog gewicht en vet rond de buikregio zijn risicofactoren voor het ontstaan van diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast ervaren veel vrouwen stress in deze periode, met als gevolg ‘stress-eten’. Aileen vindt het belangrijk dat jij tijdens de overgang gezond en lekker in je vel zit. Samen kunnen jullie werken aan je persoonlijke doelen en geeft Aileen je advies op maat.

  PCOS en voeding
  Veel vrouwen met PCOS (Poly Cysteus Ovarium Syndroom) hebben een afwijkend gewicht. Je kunt bij mij terecht voor voedingsadviezen bij PCOS of bij zwanger worden na bariatrische chirurgie (chirurgie bij obesitas of overgewicht).

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply