Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gewoon jezelf zijn met een haarwerk
  Rate this post

  ‘Ik was dol op experimenteren met mijn mooie, dikke haar. Qua model en kleur liep ik er altijd volgens de laatste trends bij. Totdat ik op een dag geen haar meer had. Een pikdonkere periode in mijn leven. Haarwerken waren altijd een ver-van-mijn-bed-show, maar nu kwamen ze ineens gevaarlijk dichtbij.’

  In de familie van Janet komt kanker voor en Janet laat op dit gebied dan ook niks aan het toeval over. ‘Iedere maand checkte ik mijn borsten op onregelmatigheden en bobbeltjes. Dat zou iedere vrouw moeten doen. Meestal is er niks aan de hand, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.’ Desondanks is de shock groot als Janet op een ochtend na het douchen toch een knobbeltje vindt. ‘Ik wist gelijk dat het foute boel was.’ Niet veel later werd de diagnose ‘borstkanker’ gesteld en onderging Janet chemokuren. ‘Op een ochtend werd ik wakker en lag mijn kussen vol haar. Ik was hierop voorbereid, maar toch heb ik lang en hard gehuild. Ik was vóór het starten met de chemo al op zoek gegaan naar een oplossing voor mijn kale hoofd. Want ik mag dan wel kanker hebben, ik wil er gewoon vrouwelijk en trendy blijven uitzien!’

  Verlies van haar én identiteit
  ‘Mijn belangrijkste eis aan een haarwerk is dat het natuurlijk oogt. Ik ben doorgaans heel open over mijn ziekte, maar soms vind ik het gewoon lekker om even niet die zieke vrouw te zijn.’ Janet kwam al snel terecht bij Haar op Maat Pelatti in Utrecht. Van een vriendin met chronische haaruitval had Janet gehoord dat deze haardeskundigen professionele hulp en ondersteuning op haarwerkgebied bieden. ‘Het voelde als een warm bad toen ik voor een oriënterend gesprek bij Haar op Maat Pelatti kwam. Ze begrijpen daar hoe ingrijpend het is om al je haar te verliezen en gevoelsmatig je eigen identiteit kwijt te raken. Ik weet nog dat ik na het gesprek ontzettend blij thuiskwam. Ik zei gelijk tegen mijn vriend dat ik daar mijn haarwerk wou laten maken.’ Zo gezegd, zo gedaan.

  Wassen, stylen en polijsten
  ‘Nadat ik al mijn eisen en wensen had besproken met één van de medewerkers, kreeg ik een haarwerk aangemeten. Alsof het mijn eigen haar was. Als ik in de spiegel keek, kon ik wel janken van blijdschap. Ik had weer haar! Haar op Maat Pelatti heeft me alles uitgelegd over mijn nieuwe coupe. Je kunt dit haar namelijk bijna net zo behandelen als je eigen haar. Wassen, stylen en af en toe laten polijsten, zodat je haar glanzend en verzorgd blijft.’

  Janet durft gelukkig weer over de toekomst te praten. ‘Qua genezing ben ik op de goede weg. Mijn eigen haar begint weer lekker aan te groeien. Ik zal mijn haarwerk niet echt missen als ik straks weer mijn eigen volle bos heb. Dat geef ik eerlijk toe. Er gaat nou eenmaal niets boven mijn eigen haar. Maar ik ben mijn haarwerk én Haar op Maat Pelatti erg dankbaar dat ik mijn zelf­verzekerdheid heb teruggevonden!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply