Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gewoon Speciaal
  Rate this post

  Het volgen van je eigen weg en het benutten van kansen: gemakkelijk gezegd, maar niet altijd zo gemakkelijk gedaan! ‘Jij bent de schrijver van je eigen leven’, zo wordt gezegd, toch? Maar niet iedereen weet wat hij wil óf durft er echt voor te gaan.

  In deze aflevering van Gewoon Speciaal gaat het over twee jongens die ‘gewoon gestart’ zijn met het opzetten van hun eigen bedrijf. Niet alleen geven zij hiermee het voorbeeld van hard werken voor wat je graag wil, het daarbij helpen van anderen is tevens de doelstelling van hun bedrijf.

  Lichaam en mindset
  Bart Koetsier en Martijn Schoemans zijn samen de drijvende kracht achter het bedrijf Torque. Bart had altijd al gezegd dat hij óf een eigen bedrijf zou starten óf directeur zou worden. Het is een eigen bedrijf geworden. Sinds hij begon met fitness, merkte hij hoe ontzettend veel goeds dit doet, niet alleen voor je lichaam maar voor je hele mindset. Hij merkte dat hij dit met anderen wilde delen. En ja, waar begin je dan? Gewoon een simpel A4’tje! Nog wonende bij zijn ouders is hij met pen en papier aan tafel gaan zitten en begonnen met het tekenen van de website. Die eerste stap klinkt niet zo spannend, maar het gaat om het doen!

  Goede rolverdeling
  Tijdens de eerste fase van het bedrijf is ook de vriendschap tussen Bart en Martijn ontstaan. Zij kennen elkaar via de sportschool en raakten in gesprek. Zij hebben een gedeelde liefde voor fitness, maar hebben beiden heel andere kwaliteiten. Bart is, behalve een enthousiaste sporter, een echte businessman. Hij regelt en werkt aan de efficiëntie van het bedrijf. Martijn daarentegen weet zich juist heel goed te vinden in de marketingkant van het bedrijf. Als creatief en gedreven persoon bedenkt hij acties en houdt hij zich bezig met het vergroten van bijvoorbeeld het online bereik. Doordat Bart en Martijn zich bewust zijn van ieders eigen kracht, loopt de rolverdeling binnen het bedrijf als vanzelfsprekend.

  Doorzetten na tegenslagen
  Een belangrijk punt dat zij zelf benoemen, is het doorzetten en jezelf weer oppakken na tegenslagen. Waar sommigen zich snel uit het veld geslagen zullen voelen, kiezen Martijn en Bart er juist voor om van alles te blijven leren. De praktijk valt soms anders uit dan de theorie. Het reflecteren en maken van aanpassingen zien zij dan ook als positief. Er zijn wat dat betreft heel veel parallellen te trekken tussen de lessen die je leert in de fitness en de lessen die je tegenkomt in het dagelijks leven. Het leert je over discipline en volhoudingsvermogen, met een gezonde portie genieten van het leven! Uiteindelijk maakt deze specifieke leefstijl en de mix tussen vriendschap en zakenpartners het bedrijf persoonlijk en bijzonder.

  Maak jouw eerste start door te kijken op www.torquesupplements.nl!

  Voeding, kleding en coaching
  Het op de markt brengen van voedingssupplementen is de eerste stap geweest voor Torque. Bart en Martijn zijn begonnen onder de naam ‘Torque Supplements’. In de eerste twee jaar heeft het bedrijf echter al zoveel groei meegemaakt dat ze nu als Torque verdergaan. Inmiddels kun je bij de onderneming terecht voor voedingssupplementen, kleding en persoonlijke coaching op basis van zowel training als voeding. Torque heeft zijn eigen voedingshandleiding en een eigen app laten ontwikkelen waarmee gebruikers hun persoonlijke fitnessplan kunnen bekijken en hun resultaten kunnen bijhouden.

  Natuurlijk zijn er blijvend uitdagingen en leermomenten bij het ‘draaien’ van een eigen bedrijf. Tijdens het starten van Torque wisten zij nog niet hoe dit zou uitpakken. Martijn en Bart hebben beiden de keuze gemaakt om, naast Torque, nu ook nog elders te werken en hun financiële zaken nog even te spreiden. Het aantal uren dat zij elders besteden biedt nog alle mogelijkheid om voldoende tijd te investeren in Torque. Iedere dag wordt hier tijd in gestoken en alles wat er wordt verdiend, wordt wederom geïnvesteerd.

  Balans en consistentie
  Torque is gespecialiseerd in het online begeleiden van beginnende en gevorderde sporters. Het bedrijf vertegenwoordigt een leefstijl die fitness inzet als tool voor een beter leven. Fitness geeft jou zelfvertrouwen, energie en gezondheid.
  De basis van het bedrijf is duidelijk: het optimaliseren van je leven op alle vlakken. Dat is waar Torque voor staat. Hierbij gaan Bart en Martijn uit van twee kernwoorden: ‘balans’ en ‘consistentie’. Zij geloven dat de juiste balans tussen werken en genieten de sleutel tot succes is. Daarbij kun je prima af en toe fastfood eten of heerlijk een avondje losgaan. Als je op alle andere momenten consistent bent in je eten en sporten, zul je onvermijdelijk resultaten zien!

  Bart en Martijn: ‘Wij begeleiden bij een leefstijl waarbij fit zijn en genieten van het leven hand in hand gaan. Want ja, ook wij houden van lekker eten en een feestje op z’n tijd kan ook zeker geen kwaad!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply