Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gewoon speciaal

  We zitten met elkaar in een ongewone tijd. Covid 19 heeft op ons allemaal invloed. Niet altijd even wenselijk, maar hier moeten we samen, misschien nog wel een tijdje, mee dealen. Vanwege de soms zuchtende verhalen om ons heen zijn wij als moeder en dochter op zoek gegaan naar een manier om in onze eigen omgeving een klein beetje positiviteit te verspreiden.

  Met deze rubriek willen wij wat extra aandacht geven aan ‘gewone mensen’ en het dagelijkse leven wat toch maar doorgaat. Wij doen dit omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en het soms prettig is om te zien dat we er niet alleen voor staan. Herkenbare verhalen van anderen kunnen ons inspireren en we willen jullie uitdagen om met elkaar iedere, eigenlijk ‘gewone dag’, een beetje speciaal te maken.

  Loretta en Josephine

  Kantoor aan huis?
  Voorheen werkte Jeroen vijf dagen in de week vanuit kantoor. Zoals velen van ons moest hij zich aanpassen en gaan werken vanuit eigen huis. Een flinke verandering in het dagelijks leven, zeker in een woning zonder extra ruimte. Voor Jeroen was dit een omschakeling waarbij hij vooral de energie bleek te missen van de bedrijvigheid om hem heen en het contact met collega’s. Ondanks geplande, digitale momenten merkte hij dat de gewone dagelijkse contacten voor hem belangrijk zijn. Daarbij is het moeilijk om je werk- en thuissituatie van elkaar te scheiden wanneer dit allemaal in dezelfde ruimte plaatsvindt. Voor de één is het gemakkelijker om je hieraan aan te passen dan voor de ander. Inmiddels is er weer meer balans tussen het thuis en op kantoor werken. De heropening van de sportscholen en het, op afstand, afspraken maken met zijn vrienden laten hem ook inzien dat er nog veel mogelijk is. Dit maakt het leven alweer wat kleurrijker, natuurlijk uitkijkend naar straks betere tijden.

  Het beste halen uit je situatie
  Als communicatiedeskundige werkt ook Diana momenteel zelden op kantoor maar vanuit haar eigen woning. Zij vindt het belangrijk om in deze tijd het beste uit haar omgeving en de situatie naar boven te halen. Zij start de ochtend nu vroeg met een wandeling waarna zij een digitale dagstart maakt met haar werkteam. Zo thuiswerkend zit je vervolgens al snel een hele dag voor een scherm. Tijdens de lunch maakt zij daarom wandelafspraken, afwisselend met collega’s. Hiermee motiveren zij elkaar om even naar buiten te gaan en lopend in de natuur bellen zij om werkdoelen en verhalen met elkaar uit te wisselen. Ze merkt dat dit zelfs veel efficiënter is dan het constante rennen op kantoor, van afspraak naar afspraak. Als mooie bijkomstigheid merkt zij dat ze hierdoor meer een-op-eenaandacht heeft voor collega’s, die ze voorheen vaak maar kort tussendoor sprak. Het is buiten efficiënt ook gewoon gezellig. Met een aantal van hen is ze op deze manier zelfs hechter geworden. Bij haar op het werk staat al vast dat ze deze manier van werken niet meer helemaal los zullen laten.

  Trouwen in Italië
  Het geplande huwelijk in Italië van Romy en haar vriend kon halverwege mei 2020 niet doorgaan. Als eerste land in Europa was Italië begin dit jaar sterk getroffen door Corona. Het stel besloot toen in juli in hun eigen woonplaats te gaan trouwen. Het werd een behoorlijke organisatie om alles, onder de geldende Corona-eisen, best snel en ‘op anderhalve meter’ voor elkaar te krijgen. Maar hun creativiteit werd beloond en het werd een prachtige en zonovergoten dag. In het mooie raadhuis van Leidschendam-Voorburg hebben zij elkaar het ja-woord gegeven. De locatie in Toscane zijn zij niet vergeten en het komend jaar zullen zij daar met familie en vrienden hun huwelijksfeest vieren.

  Relaties op de test
  Tijdens de lockdownperiode van Corona werd er veel op de proef gesteld. Kinderdagverblijven waren een tijdje helemaal gesloten en de dagelijkse vanzelfsprekendheid kwam te vervallen. Onzekerheid over werk en inkomsten kunnen ook in relaties problemen doen opwakkeren. Maria is in deze periode bij haar vriend weggegaan. Samen met haar zoontje Claudio heeft ze het goed, ondanks de soms moeilijke situatie. Dit hoort bij het leven, iedereen heeft zo zijn eigen moeilijke momenten en periodes. Belangrijk is hoe je kiest om daar mee om te gaan. Maria is nu weer begonnen met een opleiding en is aan zichzelf aan het werken. Veranderingen zijn spannend en je kunt je wel eens afvragen of je nu wel de juiste keuze gemaakt hebt. Hoe dan ook, je leert ervan en wanneer je voor jezelf kiest, zal het altijd iets goeds opleveren. Haar ex-vriend noemt ze nog steeds ‘de beste papa’. Voor Claudio zet ze nu zelf het voorbeeld neer van ‘de beste mama’. Namelijk een moeder die, of het nu altijd lukt of niet, het beste probeert te halen uit iedere dag.

  Vergis je niet
  Net afgestudeerd, met direct een goede baan voor Quinty in de zorgsector. Tijd nu voor leuke dingen en óp naar een mooie toekomst zou je denken. Echter …Corona kwam om de hoek kijken en haar werk in de zorg was opeens best wel heftig. Zij realiseerde zich dat zij naar de meest kwetsbare mensen in de samenleving ging. Zij zag veel leed. Een aantal oudere mensen met wie zij een band had opgebouwd, kwamen te overlijden en meerdere collega’s uit haar zorgteam werden door Corona getroffen. Quinty zelf had geen koorts en ging gewoon door met haar werk. Het is nu een half jaar later en wat blijkt: zij is haar reuk en smaak voor een groot deel kwijtgeraakt. Quinty houdt van koken en lekker eten maar zegt nu dat alles eigenlijk zuur smaakt. Het virus was en is nog steeds onzichtbaar maar het kan ook behoorlijke gevolgen hebben voor jonge mensen.

  Lekker bezig blijven
  Ook ná zijn pensioen heeft Gerard nooit stil gezeten. Iedere zaterdag heeft hij vanaf het voorjaar tot midden herfst een mooi verzorgde marktkraam met onder andere brocante op de curiosamarkt in Delft. Ook in Rijswijk, en soms op het Noordeinde in Den Haag, sluit hij regelmatig aan met zijn goed gevulde kraam. Dit stopte abrupt in 2020! De markten, veelal bezocht door toeristen, mochten niet meer open. Gelukkig blijft Gerard positief, hij geeft aan dat zijn kringetje tijdelijk wel wat kleiner is geworden, maar dat hij blij is met zijn familie en enkele goede vrienden waarmee hij afwisselend afspreekt. Om de dagen lekker door te komen, gaat hij vroeg in de ochtend even, zoals hij dat noemt, ‘zijn erf af’. Een stukje lopen of wanneer het rustig is met de bus om een kopje koffie te halen. Zo kan hij in de middag heerlijk genieten van het thuis zijn, tuinieren en werken aan mooie items in de hoop dat komend jaar het marktseizoen weer door kan gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply