Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gewoon weer doen wat je wil doen
  Rate this post

  Bij de behandeling van borstkanker kan er lymf­oedeem ontstaan, doordat de lymfevaten beschadigd zijn en de lymfeklieren verwijderd zijn bij de behandeling (‘okseltoilet’). Je kunt lymfoedeem gemakkelijk herkennen aan een zwelling in de armen. Het is vaak zo dat de getroffen ledematen pijn doen en/of tintelen en er bewegingsverlies ontstaat. Het probleem kan aangepakt worden met behulp van oedeemtherapie. Om het resultaat daarvan vast te houden, krijg je het advies van de therapeut om een therapeutische elastische armkous te dragen.

  Van Mook schoentechniek, schoenmode en voetzorg heeft een uitgebreid assortiment therapeutische elastische kousen en armkousen.

  Wat is het verschil tussen steunkousen en therapeutische elastische kousen?
  Steunkousen zijn er alleen om steun te bieden, terwijl therapeutische elastische kousen, zoals het woord ‘therapeutisch’ al zegt, bedoeld zijn om klachten mee aan te pakken. Deze kousen zorgen voor een betere doorbloeding, waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd, en dat merk je. Pijn of een zwaar gevoel vermindert zienderogen of verdwijnt helemaal, en je kunt weer gewoon doen wat je wil doen, omdat je geen bewegings­beperking meer hebt.

  Allerlei kleuren
  Bij therapeutische elastische kousen hoef je ook niet te denken aan saaie beige, bruine of zwarte kousen: ze zijn er in allerlei kleuren. Het moeten dragen van een kous is natuurlijk geen pretje, maar je hebt tenminste wel een kous waarmee je gezien mag worden! Van Mook biedt vlak- en rondbreikousen. Je krijgt de kous op maat gemaakt. Een kous kan binnen twee weken geleverd worden, en je krijgt een uitleg over de manier waarop het aan- en uittrekken van de kous in zijn werk gaat. Voor het aanvragen van een therapeutische elastische kous heb je een verwijzing van je huisarts of specialist nodig.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply