Rate this post
 • Het gezin weer in balans
  Rate this post

  Voeding kan een grote invloed hebben bij kinderen met verschillende soorten problematiek. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan problemen met het lichaamsgewicht, gedrag, groei en problemen aan het immuunsysteem. Hoe kwetsbaar een kind is, is afhankelijk van de leefwijze van de ouders. Ouders spelen daarom een belangrijk rol, die niet onderschat mag worden.

  De kortetermijneffecten van verschillende soorten voeding kunnen in het begin onschuldig lijken, maar juist de langetermijneffecten kunnen een negatieve invloed uitoefenen op het functioneren van het lichaam. Vooral als het kind nog in de groei zit, kan dit doorslaan naar celstructuren. Producten die als ‘gezond’ bekendstaan, hoeven dit dus niet altijd te zijn. Sommige voedingsstoffen remmen bepaalde processen af en andere stoffen stimuleren juist bepaalde processen. Het gaat om het vinden van een juiste balans hierin. Door je bewust te worden van de specifieke behoeftes van het lichaam van het kind, kan de balans in het lichaam weer worden hersteld.
  Voor ouders is er de mogelijkheid voor voedingstherapie om de kwaliteit van gezondheid voor gezin en kind te bevorderen. Tijdens een intakegesprek stel ik onder andere vragen over de medische achtergrond, vraag ik om een omschrijving van de klachten, eerdere ondergaande therapieën en een dagboek over de voeding. Aan de hand hiervan stel ik een specifiek behandelplan op voor jouw kind. Je weet dan welke producten juist zijn voor jouw kind, zodat je kind weer lekker in zijn vel komt te zitten! Ben je nieuwsgierig geworden welke vorm van voeding en leefstijl het beste passen bij jou en jouw kind? Dan zie ik je graag binnenkort voor een intakegesprek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply