Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezinsgerichte zorg bewezen zinvol
  Rate this post

  In de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal staat het team van Gynaecologie en Verloskunde, bestaande uit gynaecologen, verloskundigen, verpleegkundigen en kinderartsen, dagelijks klaar voor (aanstaande) moeders en baby’s.

  Gezinsgerichte zorg vindt Treant heel belangrijk. Ons uitgangspunt is om moeder, kind en de rest van het gezin bij elkaar te laten zijn. Zeker in het begin is het zo belangrijk en fijn om als moeder je kind dichtbij je te hebben. Gezinsgerichte zorg is wetenschappelijk bewezen zinvol. De borstvoeding heeft een betere kans van slagen en daarnaast is de hechting tussen moeder en kind beter. Daar dragen we bij Treant graag aan bij. Op de kraam­afdeling in Emmen is het voor vader – of iemand anders als dat gewenst is – mogelijk om te blijven slapen. Uiteraard alleen als de situatie van moeder en kind dit toelaat en er voldoende ruimte is op de kraamafdeling. Ook is het in sommige situaties mogelijk, indien de pas­geboren baby op de kinderafdeling is opgenomen, als moeder te blijven slapen. Dit wordt ook wel ‘inroomen’ genoemd.

  Bevallen in een prettige sfeer
  Als je bevalt in ons ziekenhuis, dan gebeurt dat in de verloskamer. Alle verloskamers in ziekenhuislocatie Scheper zijn onlangs vernieuwd. Ze zijn voorzien van nieuwe, frisse kleuren en moderne voorzieningen. Hierdoor is er een prettige, huiselijke sfeer, waar vrouwen en aanstaande vaders zich op hun gemak voelen.

  Verloskundige zorg bij EVE
  Verloskundigenpraktijk EVE (Eerstelijns Verloskunde Emmen) van Treant is gevestigd in ziekenhuislocatie Scheper en verleent verloskundige zorg aan zwangere vrouwen woonachtig in Emmen en omgeving. EVE is een geïntegreerde praktijk. Dit is een vrij uniek concept in Nederland. Dit houdt in dat de medewerkers, naast de werkzaamheden binnen de eerstelijnspraktijk, werkzaam zijn als klinisch verloskundigen. Ze begeleiden dus de zwangerschap en bevalling van hun eigen cliënten, maar ook van zwangeren die bij de gynaecologen onder controle zijn. Er wordt nauw samengewerkt tussen verloskundigen en gynaecologen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply