Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezond afvallen zonder dieet
  Rate this post

  ‘Hoe kom ik van die overtollige kilo’s af?’ ‘Welk dieet past bij mij?’ In de winkel kun je tal van boeken vinden over hoe je kunt afvallen, en natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk van die overtollige kilo’s af. Daarnaast worden wij ons steeds bewuster van de invloed van gezonde voeding en beweging op onze gezondheid. Maar, een gezond gewicht krijgen en houden is niet een kwestie van een ‘dieetje’.

  Kiezen voor je gezondheid
  Structureel je eet- en beweegpatroon veranderen blijkt vaak niet zo gemakkelijk als gedacht. Het kost energie om meer structuur aan te brengen in je voedingspatroon door bijvoorbeeld van te voren te bepalen wat je gaat eten, en hoe je dit gaat combineren met je drukke baan. Hoe zorg je ervoor dat je dat gebakje kunt weerstaan? Ga je voor de korte termijn door je bijvoorbeeld te beperken in Kcal, of kies je voor je gezondheid en reken je definitief af met die overtollige kilo’s?

  Gedragsverandering
  Naast alle verleidingen in de supermarkt is bewegen een keuze. Ons eten kopen we gewoon in de supermarkt, en vaak zitten we de hele dag achter een computer. In de avond ben je moe en heb je geen energie meer om naar de sportschool te gaan. Terwijl sporten je energie geeft, een betere conditie en een strakker lichaam, je hormoonhuishouding in balans brengt én je helpt om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het sporten endorfine aan, waardoor je je vrolijker en gelukkiger voelt. Maar ook hier geldt: voor een langdurig resultaat is een structurele gedragsverandering nodig. Een keer in de twee weken naar de sportschool zal niet voldoende zijn om jouw doelstelling te bereiken wat betreft afvallen of het krijgen van een gezondere levensstijl. Het is belangrijk om iets te doen wat je leuk vindt. Pilates, crosstraining, kinesis, spinning, bootcamp, hardlopen of krachttraining: door te variëren blijf je gemotiveerd en wordt het steeds gemakkelijker om je doelstelling te halen.

  Vind jij begeleiding belangrijk, wil je definitief afrekenen met die overtollige kilo’s en je gezondheid een boost geven? Dan kun je bij Orange Wellness Club starten met het introductieprogramma.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply