Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezond afvallen zonder dieet
  Rate this post

  Dat er een relatie is tussen jouw gezondheid, ­voeding en beweging, dat is ondertussen voor iedereen wel duidelijk geworden. Die overtollige kilo’s komen er vaak gemakkelijker bij dan dat ze eraf gaan. We hebben het druk met werk, ons gezin en familie, dus een gezonde maaltijd schiet er wel eens bij in. Het moet tenslotte allemaal in ons strakke schema passen.

  Laat staan bewegen. Dat kost tijd en komt vaak als laatste op ons prioriteitenlijstje. Raar eigenlijk, want om te kunnen blijven doen wat je nu doet, moet je superfit zijn en is het lekker als je geen overtollige kilo’s mee hoeft te slepen. We willen super(wo)man zijn (en er het liefst ook nog zo uitzien): drukke baan, gezin, sociale contacten en nog veel meer. Hiervoor moet je topfit zijn! En dat betekent dat je goed voor jezelf moet zorgen. Energie krijg je uit de juiste voeding en uit bewegen. Je lichaam heeft gezonde voeding en beweging nodig om te kunnen blijven doen wat het nu doet. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk om fit te blijven of om fitter te worden.

  Passende levensstijl
  In de praktijk blijven we in ons drukke leven vaak de hele dag achter een bureau zitten. Maar een gezond gewicht krijgen en je fit voelen is niet een kwestie van een ‘dieetje’. Het gaat erom dat je een levensstijl ontwikkelt die bij je past, met voeding waarvan je houdt, zodat je het gemakkelijk kunt volhouden. Een dieet verandert niets aan de manier waarop je over eten denkt. Het gaat erom dat je verantwoorde en bewuste keuzes maakt. Het gaat om het veranderen van je levensstijl, en beweging speelt hierin een belangrijke rol. En ja, dat kost tijd en energie, maar je krijgt er een fit lichaam en twee keer zoveel energie voor terug!

  Begeleiding
  Maar ook hier geldt: voor een langdurig resultaat is een structurele gedragsverandering nodig. Een keer in de twee weken naar de sportschool zal niet voldoende zijn om jouw doelstelling te bereiken wat betreft afvallen of het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Daarom is begeleiding door een persoonlijke fitness- en voedingscoach belangrijk. Jouw coach maakt een persoonlijk beweegplan gericht op jouw doelstelling.

  Dus geef jezelf een prachtig cadeau en start met gezonde voeding en een op maat gemaakt beweegprogramma, waarbij je alle ondersteuning krijgt die je nodig hebt!

  Wat biedt Orange Wellness Club?
  Kun jij wel wat extra hulp gebruiken bij het maken van bewuste keuzes en het veranderen van je levensstijl? Met het programma van Orange Wellness Club ga je acht weken lang aan de slag met jouw eigen personal trainer en gewichtsconsulent. Onder begeleiding verantwoord een start maken met bewegen en gezond afvallen zonder dieet.

  Aanmelden
  Behalve dat het heel gezellig is, kan het ook een stok achter de deur zijn om samen te sporten. Het werkt motiverend als je wekelijks met een vriend, vriendin of groepje gaat sporten. Je bouwt routine op en je hebt een stok achter de deur. Als je deelneemt aan groepslessen, doe je veel sociale contacten op, en zo wordt het volhouden van je nieuwe levensstijl en het bereiken van je (jullie) doel (en) een stuk eenvoudiger.
  Schrijf je samen in met je vriend(en) of vriendin(nen)!

  Vergoeding zorgverzekeraar
  In veel gevallen wordt een (deel) van het programma ­vergoed door jouw zorgverzekeraar. Kijk voor meer ­informatie op de site van de Beroepsvereniging ­Gewichtsconsulenten Nederland voor meer informatie: www.gewichtsconsulenten.nl.

  Enthousiast geworden en wil je meer informatie of je gelijk inschrijven? Kijk op onze website of stuur een mailtje naar leonieg@orangewellnessclub.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply