Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezond bewegen: beweeg je gezond
  Rate this post

  Het thema van dit nummer is ‘gezond bewegen’. En dat is leuk, want als er één thema aansluit bij Zhineng Qigong, dan is het wel gezond bewegen. Bij Zhineng Qigong voer je relatief eenvoudige bewegingen uit die ervoor zorgen dat je gezondheid zoveel fysiek als mentaal gestimuleerd wordt.

  Tot 2001 was er in China een medicijnloos ziekenhuis waarbij er in een tijdsbestek van ongeveer 15 jaar duizenden mensen zijn behandeld door de Chinese Zhineng Qigong masters. Die gaven healings en leerden de mensen die daar kwamen de Zhineng Qigong oefeningen, waarbij zeer goede resultaten werden behaald. Helaas werd iedere vorm van Qigong in China een tijd lang verboden door de overheid en moest het ziekenhuis sluiten. De Qigong masters trokken toen naar Amerika en Europa om de leer van Zhineng Qigong daar over te brengen. Inmiddels is in China Zhineng Qigong weer 1 van de 12 toegestane Qigong vormen en wordt het aantal mensen dat Zhineng Qigong in Europa beoefent ook steeds groter. Gelukkig komen de Chinese masters nog steeds naar Europa om hun kennis over te dragen, en ik volg ieder jaar diverse workshops bij diverse Chinese masters.

  Zhineng Qigong is door iedereen te beoefenen. De oefeningen zijn relatief eenvoudig. Je lichaam wordt er soepel, leniger en sterker van en je geest helder, rustiger en krachtiger. Je beweegt op een gezonde veilige manier, maar daarnaast beweeg je je door de specifieke oefeningen gezond.

  Ben je benieuwd wat Zhineng Qigong voor jou kan betekenen? Kom dan eens een les meedoen. Iedereen kan instromen in de lessen die gegeven worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply