Rate this post
 • Gezond bewegen kun je leren
  Rate this post

  Tegenwoordig werken vrouwen veel meer en moeten ze daarbij ook gewoon het huishouden blijven doen. Het lichaam wordt hierdoor zwaar belast. Bij het uitvoeren van werk en huishoudelijke activiteiten kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Dit is iets waar bijna iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Nek- en schouderklachten, (lage) rugklachten, spanningshoofdpijn: het zijn allemaal klachten waar bijna iedereen wel eens mee tobt.

  Lopen, (gaan) zitten, bukken, tillen…. We bewegen de hele dag of zitten juist veel te lang stil. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen er klachten aan het lichaam ontstaan. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten (denk aan reuma of astma) kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

  De oefentherapeut Cesar maakt je bewust van jouw eigen fysieke mogelijkheden en coacht je bij het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut leert je enerzijds hoe je een goede werkhouding kunt aannemen bij bijvoorbeeld het werken achter de computer.
  Daarnaast leert een oefentherapeut je ook hoe je in jouw dagelijks leven bewegingen goed kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tillen van een kind, staan tijdens het koken, stofzuigen enzovoort. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen, uitgaande van jouw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin je je bevindt en met jouw dagelijkse activiteiten.
  Kortom: je wordt baas over jouw eigen lichaam en leert klachten te verhelpen / voorkomen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply