Rate this post
 • Een gezond én stralend gebit
  Rate this post

  Een mooi en gezond gebit is jouw visitekaartje. Voor het krijgen én onderhouden van die gezonde en stralende tanden is het verstandig om regelmatig naar de tandarts te gaan. Maar ja, dan moet je er natuurlijk wel naar toe dúrven gaan…

  Aangeraden wordt om twee keer per jaar op controle bij de tandarts te komen en regelmatig een behandeling bij de mondhygiënist te ondergaan. Vind jij dit eigenlijk maar spannend? Dan ben jij niet de enige: 40% van de Nederlanders geeft aan bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Veel mensen zijn zelfs zó bang dat ze helemaal niet meer durven te gaan… Soms heeft deze angst te maken met ervaringen in het verleden, zoals een pijnlijke behandeling. Sla je regelmatig een bezoek aan de tandarts over, dan heb je een grotere kans op grote problemen aan je tanden, kiezen en tandvlees. En dan ben je nog verder van huis!

  Geruststellend
  De tandartsen van TOED Alkmaar (Tandartsen Onder Eén Dak) snappen dat je een tandartsbezoekje spannend kunt vinden en stellen jou daarom gerust in een persoonlijk gesprek. Voorafgaand aan de behandeling word je ontvangen in de tandartskamer. Liggend in de behandelstoel kijk je uit op een rustgevende groene plaat van het Amsterdamse bos. Vóórdat de behandeling van start gaat, wordt je eerst uitgebreid uitgelegd wat er gedaan moet worden en hoe de behandeling in zijn werk gaat. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten. De behandeling wordt langzaam opgebouwd, door eerst alleen het gebit te controleren met een spiegeltje en sonde. En daarna wordt er misschien nog tandsteen verwijderd of gepolijst. Langzaam maar zeker krijg je het vertrouwen in de tandarts weer terug.

  Tips van de tandarts voor je kind
  De zorg voor een mooi en gezond gebit begint al van kinds af aan. De tandarts raadt daarom aan om je kind al vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts. Is je kind jonger en maak je je zorgen om zijn gebit, dan kun je ook eerder naar de tandarts gaan. Om het gebit van je kind gezond te houden, is er natuurlijk ook verzorging thuis nodig. Om tandbederf en ontstoken tandvlees bij je kind te voorkomen, is het belangrijk om al vanaf de doorbraak van de eerste melktandjes de tanden van je kinderen goed te poetsen. Tijdens de poetsles bij de tandarts leert je kind hoe hij zelf zijn gebit zo goed mogelijk schoon krijgt. Aanvullende fluorbehandelingen bij de tandarts helpen daarnaast om de tanden van je kind sterk en gezond te houden.

  Over TOED Alkmaar
  Bij TOED is het niet alleen lente in de ogen van de tandartsassistente. Nee, dit gaat op voor het hele team! De vier tandartsten van het team zijn enthousiast en vriendelijk en hebben elk hun eigen specialisme. Voorop bij TOED staan een goede communicatie (zowel binnen het team als met de patiënt), een goede hygiëne en rust. Behalve voor je tweejaarlijkse controle kun je hier ook terecht voor alle aanvullende behandelingen op het gebied van implantologie, orthodontie (het verbeteren van de stand van je tanden met beugels), endodontologie (wortelkanaalbehandelingen) en esthetische tandheelkunde. Daarnaast kunnen jij en je kind hier ook terecht voor een behandeling bij de mond­hygiënist of preventieassistent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply