Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezond en vitaal met Ayurveda
  Rate this post

  In onze moderne tijd van drukte en stress is onderhoud van lichaam en geest een belangrijke factor om gezond te blijven. Ontspanning is daarom erg belangrijk. Ayurveda kan daarvoor zorgen.

  Ayurveda is een eeuwenoude gezondsheidsleer uit India en betekent ‘kennis van het leven’. Gezondheid is volgens deze leer een totale balans van lichaam, geest en ziel, in relatie tot de eigen leefomgeving. Ayurveda is de zusterwetenschap van yoga. Inmiddels erkent ook de Wereld Gezondheids Organisatie het belang van Ayurveda, en wereldwijd groeit de belangstelling ervoor.

  Persoonlijke constitutie
  Volgens de Ayurvedische zienswijze bestaat alles in het universum, dus ook planten, dieren, mensen enzovoort, uit de elementen ether en lucht (Vata), vuur (pitta) en aarde en water (kapha). Ieder individu bestaat uit een unieke samenstelling van deze elementen, en het meest dominerende element bepaalt onze persoonlijke constitutie. Deze kan met Ayurvedische onderzoeksmethodes bepaald worden door de Ayurvedisch therapeut. Daar hoort dan weer een voedings- of behandelingsadvies bij. Dit kan bijvoorbeeld gaan om voedsel, kruiden en leefstijladviezen, of adviezen die seksegebonden zijn. In de therapie wordt daar specifiek rekening mee gehouden.
  In de therapie, meestal een voedingsconsult met constitutietest, leer je een leefstijl te creëren die precies past bij jouw gezondheid en type.

  Massage
  Ook worden er Ayurveda-massages gegeven als aanvulling. De Ayurvedische massage is een zachte, energetische massage die zich kenmerkt door het gebruik van warme, heilzame sesamolie waaraan verschillende kruiden zijn toegevoegd. Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest, waarbij de warme kruidenolie afgestemd wordt op jouw constitutie en wat je nodig hebt.

  Over FriYoLin
  Eigenares Frida Lindeboom van FriYoLin: ‘Via het Ganesha centrum voor Yoga en Ayurveda in Alkmaar heb ik mijn diploma gehaald voor Ayurvedisch Massage therapeute. Wat ik nooit wist, maar wat ik zelf heb mogen ondervinden, is dat deze vorm van masseren zo’n sterke invloed op je kan hebben. Weldadig, rustgevend en therapeutisch. Via hetzelfde centrum in Alkmaar heb ik mij gespecialiseerd in Ayurvedische zwangerschaps- en babymassage. Mijn doel is om zwangere vrouwen, die in zo’n bijzondere periode van hun leven zitten, de kracht van de Ayurvedische massage te laten ervaren.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply