4/4 - (1 stemmen)
 • Gezond eten: nooit meer patat?
  4/4 - (1 stemmen)

  Optimaal fit zijn en stralen deze zomer? Dat kan jij ook! Ik ben Monique van Heumen (48), woon samen en heb een praktijk aan huis voor leefstijl- en voedingsadviezen in Apeldoorn Puur4Jou! Ik inspireer vrouwen graag om energiek en 100% zichzelf te zijn.

  Ik heb jaren als accountmanager gewerkt, maar kwam op een gegeven moment in een moeilijke tijd terecht, zowel privé als zakelijk. Ik voelde dat het roer om moest. Ik ben toen de studie gaan doen voor Lifestylecoach aan de Academie voor Holistisch Coachen: een opleiding waarin voeding, coaching en massage centraal staan. Een logische keus, want al jaren lees ik alles wat te maken heeft met er goed uitzien, gezondheid en voeding. Ik besloot van mijn hobby mijn beroep te maken.

  Coaching, voedingsadvies en massage
  Ik combineer voedingsadviezen, coaching, massage en adem- en ontspanningstechnieken. Deze combinatie werkt heel goed. Ik kijk altijd naar het hele plaatje: wie ben je, wat speelt er in je leven, hoe ga je om met stress en eten? Veel mensen komen hier om af te vallen, maar als je veel spanning hebt, zijn voedingsadviezen zinloos. Ik leer je dan eerst goed om te gaan met stress. Ben je in balans? Dan gaan we werken aan je eetpatroon.
  Herkennen van gezonde voeding
  Ik maak mijn klanten bewust rond de vragen ‘waarom en wat eet je?’. Ik zie ook vaak dat vrouwen te weinig eten, maar dan gaat de stofwisseling op den duur trager werken. En ga eens etiketten lezen, want al die kreten op een pak zijn vaak misleidend. Kijk: ‘0% vet’, dat is toch mooi? Ja, maar intussen zit het product wel vol suikers. Ook namen van producten zijn vaak misleidend: ‘fruitkwark’ of ‘ontbijtkoek’ klinken gezond, maar zitten vol met suiker. Verder zijn we opgevoed met het idee dat brood gezond is, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Een klant van me had veel last van een opgeblazen buik. Door brood te minderen, heeft ze er zo goed als geen last meer van.

  Anders naar jezelf kijken
  Goede voeding, voldoende ontspannen en positief denken: alle drie zijn nodig voor een gezond en gelukkig leven. Betekent dit dat je nooit meer eens lekker aan de chips, cola of patat mag? Natuurlijk niet. Dat doe ik zelf ook. Ik ben bijvoorbeeld gek op zoet. Jezelf iets verbieden werkt averechts. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt: vandaag aan de toastjes, dan morgen even geen brood of pasta. Het gaat vooral om gedragsverandering: anders kijken naar jezelf, luisteren naar je lichaam. Mooi zijn van buiten begint aan de binnenkant!

  Nieuwsgierig geworden? De intake is altijd gratis!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply