Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezond eten, ook op de opvang
  Rate this post

  Het belang van gezond eten houdt niet op bij je voordeur. Ook als je kind op de opvang zit, is het nodig dat het verantwoord eet.

  Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo op een goede manier bij te dragen aan hun ontwikkeling. We laten de kinderen daarbij op vaste tijdstippen eten. Dit zorgt voor regelmaat en dat levert de kinderen rust op. Tijdens het eten zitten we samen aan tafel. Dit is niet alleen gezellig, maar het zorgt ook voor duidelijke eetmomenten. We nemen rustig de tijd om te eten en zorgen voor een fijne sfeer, maar we tafelen niet te lang.

  Het goede voorbeeld
  Onze pedagogisch medewerkers geven het goede voorbeeld aan tafel. Zij eten samen met de kinderen, ze begeleiden bij de maaltijd en hebben een voorbeeld­functie. De pedagogisch medewerkers bepalen wanneer het kind eet, en het kind bepaalt uit een gezond voedingsaanbod wat het eet en hoeveel het daarvan eet. Wij dringen geen eten op.

  Vers
  SKD Kinderopvang werkt met een standaard all-in-pakket van voedings- en verzorgingsmiddelen en biedt ambachtelijke, gezonde en gevarieerde voeding volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Iedere dag wordt er vers fruit gegeten en wordt een vers gekookte vegetarische warme lunch geserveerd. Er wordt dagelijks vers brood op locatie gebakken. SKD Kinderopvang hanteert een suikervrij beleid en biedt naast zuivel ook vers fruitwater en thee. Aan baby’s bieden wij passende babyvoeding aan en wij volgen hun eigen voedingsschema.

  Er wordt altijd rekening gehouden met culturele en geloofsovertuigingen, en er wordt zoveel mogelijk met de ouders afgestemd. Dit geldt ook voor dieetvoeding. Tijdens het eten zorgen de peda­gogisch medewerkers voor een rustige en ongedwongen sfeer. De tafel wordt gedekt en kinderen mogen zoveel mogelijk kiezen wat zij eten en drinken. De pedagogisch medewerkers ondersteunen de kinderen hierbij.De kinderen kunnen helpen met tafel­dekken en het afruimen van de tafel. De jongste kinderen eten veelal zonder bestek, maar worden steeds gestimuleerd om deze te gebruiken. Wanneer (kinder)bestek gebruikt wordt, zien de pedagogisch medewerkers toe op de veiligheid. Bij de buitenschoolse opvang wordt in de schoolvakanties regelmatig een kookdag georganiseerd, waarbij kinderen zelf aan de slag gaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply