Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezond eten met weinig tijd
  Rate this post

  We hebben het er tegenwoordig maar druk mee: werken, sporten, een leuk sociaal leven hebben, en voor vrouwen komt daar ook nog de zorg voor de kinderen en het huishouden bij. En dan moeten we ook nog gezond en verantwoord eten.

  Het is goed om te weten dat het maken van een gezonde maaltijd niet veel tijd hoeft te kosten: binnen een half uur kun je al iets lekkers en gezonds op tafel zetten. Bovendien geeft gezonde voeding je lichaam de juiste voedingsstoffen, waardoor je onder andere meer energie hebt en je afweersysteem beter functioneert. Handig als je het druk hebt. Op internet vind je talloze voorbeelden van snelle, gezonde gerechten.
  Als je een drukke agenda hebt, moet je creatief met tijd omgaan. Het is slim om vooraf een planning te maken van wat je wilt gaan eten. Zo kun je alle boodschappen tegelijk halen, wat weer tijd bespaart. Bovendien voorkom je hiermee dat je in de verleiding komt om een, vaak ongezonde, maaltijd af te halen of te bestellen. Ook kun je grotere porties klaarmaken: je hebt dan meteen een lunch voor je werk of je vriest een deel in, zodat je altijd een maaltijd achter de hand hebt.
  Of je kunt om de beurt koken met vrienden. Zo combineer je meteen het eten met je sociale contacten. Of probeer eens een maaltijdbox. Je hoeft alleen maar de maaltijd te bereiden en niet meer na te denken over wat je gaat eten of boodschappen te halen. Genoeg mogelijkheden dus om in drukke tijden gezond te blijven eten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply