fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Gezond ouder worden voor jong en oud

  Uit vele onderzoeken blijkt dat bewegen een ‘must’ is om gezond oud(er) te worden. Er zijn vele manieren on goed te bewegen. Eén daarvan is om dit te doen onder begeleiding van een professional, namelijk de fysiotherapeut. Dit kan op verschillende manieren: wekelijks in een veilige en gezellige omgeving met jouw persoonlijke oefenschema, maar ook met een specifiek doel binnen een kortere periode tijdens FysioSport-uren in een vaste en gezellige groep.

  Ook is er de mogelijkheid om samen met jouw fysiotherapeut (en indien wenselijk de diëtist) in 3 maanden ‘zomerfit’ te worden. In samenwerking met de diëtiste kun je binnen Zande Therapie & Zorg deelnemen aan een 3-maanden­traject om intensief aan jouw conditie en gewicht te werken. Het programma bestaat uit een intake en evaluatie bij de fysiotherapeuten Caroline Regeer en Aron Speckmann, en diëtiste Marjolein van Dop, plus 3 maanden intensieve training en begeleiding.
  Je traint 3 keer per week in een van de FysioSport groepen. Dit wordt afgewisseld met ongeveer 7 keer een bootcamp buiten (weersafhankelijk). Tevens kun je deelnemen aan 7 groepsbijeenkomsten bij de diëtiste.

  Specialist voor zwangeren
  Bij Fysio Zande is er de mogelijkheid voor zwangeren om zowel voor als na de bevalling te werken aan de conditie en kracht binnen de diverse FysioSport groepen. Tevens is binnen Fysio Zande Caroline Regeer gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschapsklachten.

  Zwangerschapscursus
  Onder leiding van Mensendieck oefentherapeute Roxan Bovelander biedt Fysio Zande ook professionele zwangerschapscursussen aan. Tijdens deze 8-weekse cursus leer je op een leuke en ontspannen manier jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw bevalling. Binnen deze groepslessen worden vele handvatten gegeven door middel van informatie, leefregels en basis-houdingsoefeningen. Naast de groepsinformatie is er uiteraard ruimte voor persoonlijke aandacht om specifieke vragen en/of klachten te behandelen. De achtste lesdag wordt na de bevalling als terugkomdag gepland.

  ParkinsonNet
  Sinds jaar en dag is Fysio Zande hét Westlandse steunpunt voor ParkinsonNet. Ook hierin wordt binnen Zande ­Therapie & Zorg intensief samengewerkt door Fysiotherapie, ­Mensendieck, Logopedie en Diëtetiek.
  Fysio Zande biedt alle Parkinsonpatiënten vrijblijvend een complete screening aan voor zowel Fysiotherapie (bewegen, sporten, balans, lopen, revalidatie enzovoort) als ­Mensendieck (houding, transfers en valpreventie), ­Logopedie (spreken en slikken) en Diëtetiek (optimale of aangepaste voeding).
  Deze vrijblijvende screening is toegankelijk voor alle ­Parkinsonpatiënten, ongeacht of ze al elders onder ­behandeling zijn. De adviezen vanuit deze screening staan volledig tot hun beschikking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply