Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezonde borsten in een gezond lichaam
  Rate this post

  Als jij je zorgen maakt over je borsten, kun je kiezen voor een thermografisch borstonderzoek. Met thermografie kunnen de temperatuurverschillen van de borst gemeten worden. Hierdoor kunnen vroegtijdig eventuele afwijkingen worden opgespoord.

  Bij medische thermografie wordt de temperatuur aan de oppervlakte van het lichaam gemeten, met behulp van de modernste infraroodcamera’s die met hoge precisie temperatuurverschillen (0,05°C) op elke millimeter van de huid bepalen. Met medische thermografie is een preventief borstonderzoek mogelijk. Dit wordt gedaan op een volkomen veilige en pijnloze manier. Het is geschikt voor alle vrouwen vanaf 23 jaar met alle cupmaten. Thermografie is ook mogelijk bij gevoelige borsten, bij implantaten en na borstoperaties.

  Met de infraroodcamera wordt de temperatuur van de huid gemeten, de huid van je borsten, maar ook van je decolleté, oksels, hals en rug. Deze temperatuur zegt iets over de mate van doorbloeding van de weefsels onder de huid. Onder een gebied waar meer warmte gemeten wordt, kan een probleem schuilgaan. Een verhoging van de temperatuur kan een gevolg zijn van een toegenomen doorbloeding. De doorbloeding neemt toe bij een meer dan gebruikelijke celdeling. Dat kan gebeuren onder invloed van hormonen of door een ontsteking, maar kan ook wijzen op een ongebruikelijk snelle celdeling. Een toegenomen celdeling zal aan goedaardige en kwaadaardige veranderingen in de borsten voorafgaan. Thermografie ziet al vroeg of zich in een borst een probleem kan gaan voordoen, al voordat er voelbare of met echo of röntgen zichtbare veranderingen zijn.

  Verslag en adviezen
  Alle gegevens worden opgestuurd naar een thermografische artsenservice, waarna een verslag volgt. Dit wordt met je besproken, waarna je adviezen krijgt. Wanneer dat nodig is, word je doorverwezen. Doordat thermografische beelden gemakkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden, is gebleken dat asymmetrische patronen of een verandering in temperatuur kunnen verbeteren en zelfs herstellen.

  Nuttige preventieve methode
  Medische thermische fotografie wint de laatste jaren sterk aan populariteit, niet in de laatste plaats omdat borstonderzoek middels thermografie veel minder belastend is. Veel vrouwen ervaren het maken van borstfoto’s (mammografie) als pijnlijk en ongemakkelijk. Borstonderzoek via thermografie is pijnloos omdat er geen sprake is van lichamelijk contact. Doordat er gebruik wordt gemaakt van infrarood en dus warmte van jouw eigen lichaam, is er geen sprake van straling. Medische studies wijzen uit dat het in beeld brengen van fysiologische processen een zeer nuttige preventieve methode is. De meest actuele studies laten het nut steeds meer en meer zien.

  Thermografie kan ook ingezet worden bij ontstekings­- achtige processen (zoals cardiovasculaire aandoeningen, artritis en fibromyalgie), plaatselijke chronische pijn en onbegrepen klachten.

  De Thermografiepraktijk is gevestigd in Vrouw&Klinieken. Lelystad, Praktijk Groene Peper Utrecht en Fysioparamedico Woerden. Je kunt via e-mail of telefoon een afspraak maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply