Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Gezonde brandstof voor een gezonde darm
  Rate this post

  Steeds meer mensen hebben last van chronische darmziekten en in het ergste geval wordt darmkanker gediagnostiseerd. Wist je dat darmkanker de tweede grootste oorzaak van sterfte door kanker is?

  Hoewel minstens zeventig procent van de gevallen van darmkanker voorkomen kan  worden door gezonde voeding en leefstijlfactoren, krijgen mensen met darmkanker of met een verhoogd risico op darmkanker weinig advies over gezonde voeding. Voeding is niet alleen belangrijk om chronische darmziekten en darmkanker te voorkomen, maar maakt ook een groot verschil wanneer iemand al darm­kanker heeft. Een typisch westers dieet – vooral te veel geraffineerde koolhydraten en suikers en veel rood vlees en bewerkt vlees en te weinig groenten en fruit – zijn eetgewoontes die je het beste kunt vermijden, vooral als het gaat om (chronische) darmziekten en darmkanker.  Er zijn een aantal natuurlijke stoffen – waaronder probiotica, vitamine D, omega-3 vetzuren, de B-vitaminen, curcumine en groene thee – die veelbelovend zijn voor preventie en de behandeling van darmziekten. Ook leefstijlfactoren zoals roken, te veel drinken, niet genoeg bewegen en stress verhogen de kans op kanker.
  De laatste tijd verschijnen steeds vaker studies waaruit blijkt dat vooral het niet eten van gezonde voeding of het niet inlassen van gezonde gewoonten de kans op kanker of andere ziekten verhoogt. Geen of weinig groenten en fruit eten blijkt meer effect te hebben op je gezondheid dan bijvoorbeeld veel vlees eten. Als je veel vlees eet, maar ook veel groeten en fruit, heeft dat veel minder negatieve gevolgen dan wanneer je veel vlees eet en geen groente en fruit. Het gaat om het totaalpakket, om de balans tussen ‘gezond’ en ‘ongezond’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply